Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ove A vill varna för skräll

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ove A Lindqvist kan överraska på lunchen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ove A Lindqvist kör i samtliga V4-lopp idag och lämnar spännande info.

Publicerad:

Ove A Lindqvist är som vanligt i ropet när det vankas trav i Norrland. Vi kände honom på pulsen inför lunchens styrningar. 

So Gå Idefix (V4-1) körde du näst senast, vad fick du för intryck av hästen?
- Jag körde med facit i hand för tufft med honom då, men de sa från stallet att han skulle tåla det. Med tanke på det lär jag smyga den här gången och utgångläget blev perfekt för det. Jag tror inte att han rår på de två mest betrodda så skulle han vara trea-fyra är jag nöjd, säger Ove A Lindqvist. 

Castle Rose (V4-2) från det egna stallet har ett fint utgångsläge, hur ser du på uppgiften?
- Han går jämnt och bra, men jag är besviken på att han vinner så sällan och jag börjar tvivla på vinnarskallen på honom. Senast testade jag att köra med ryckhuva och det var faktiskt positivt även om det inte räckte ända fram. Vi kör med samma igen och dessutom tar jag av bakskorna vilket är ett litet plus. Visst kan han vinna även om det inte känns som en jättehet segerchans. 

Treess Ribston (V4-3) känner du väl, känslan med honom?
- Det blev helt fel senast när vi blev utsvarade i tredjespår och han galopperade när jag skulle ta ut honom ur fältet. Den starten är bara att glömma och hästen är inte alls dum. Han är betydligt bättre än raden och kan vara en rysare bakom favoriten. 

Victory Va Bene (V4-4) såg fin ut senast från sidan, hur var det att sitta bakom?
- Det var trevligt. Han var väldigt fin även om det var ett billigt lopp han vann. Jag vill höja ett varningens finger för honom eftersom han är bättre än vad folk tror. Näst senast körde jag bort mig, men senast var det lekstuga. Han ska ha ett rygglopp och trots att han möter en del bra hästar ska man ta med honom om man garderar loppet. Jag tror på bra segerchans bara det klaffar minsta lilla. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.