Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Övning ger färdighet?

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Ken Ecce och Twin Peaks. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Toppform, vinnarhålet och extra open stretch-träning. Ken Ecce och hans Twin Peaks kan vara skillnaden mellan kaffepengar och miljonutdelning ikväll.

Publicerad:

Charlottenlundtränaren åker sällan till grannlandet för att kolla på utsikten. När han tar sina hästar över sundet och in i Sverige är det oftast för att han känner att han har något med tätstriden att göra. Twin Peaks (V86-7 på Åby) har tagit två av sina fyra segrar på svenskt territorium och snabbaste tiden – 1.11,8a/1640 meter – noterade hon på Jägersro i maj förra året.
– Twin Peaks var bra senast i Halmstad och jag tycker hon håller toppform för dagen. Däremot vinner hon inte så ofta och hon är bäst på att springa med de andra. Nu har hon bra läge då hon är rimligt startsnabb så jag kör en bit från start för att sedan släppa, till en som jag tycker är bra rygg att ha, kommenterar Ken Ecce, som planerar att sätta det åttaåriga stoet i skolbänken innan start. Frågan är om han lyckas lära en gammal häst att sitta, förlåt, spurta.
– Förra gången jag vred ner henne på open strech-spåret på Åby så förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra så jag får träna på det i värmningen den här gången. Det blir inga ändringar utan jänkarvagn och stängt huvudlag som tidigare, säger han.
Vad tror du om hennes möjligheter?
– Hon bör ha god chans att vara bland de tre.
Det betyder alltså att hon också har möjlighet att vinna. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.