Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pål har taktiken klar

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Föynland Kongen ska försöka utmana Månprinsen A.M. ikväll. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Ikväll kör Romme sitt midnattstrav och höjdpunkten är Svensk-Nordiska loppet som avgörs i två heat, med ett eventuellt skiljeheat om det blir olika vinnare. Ifjol blev det seger i två raka heat för Månprinsen A.M, men ikväll ska Pål Kristiansen försöka bryta det med Föynland Kongen.

Publicerad:

Ifjol ledde Föyland Kongen andra heatet länge innan han blev infångad av den svenska dominanten. Ikväll jagar Föynland Kongen revansch och tränaren Pål Kristiansen har taktiken klar.

– I det första heatet över medeldistans tror jag inte vi har någon chans. Vår förhoppning ligger i andra heatet över kort distans. Han tar nog ledningen i båda heaten, men i första får Ulf Ohlsson släppa och sen får vi se om han kan leda runt om i sprinterloppet istället, skrattar Pål Kristiansson på väg mot Romme.

Formen är kraftigt på gång för den norska gästen. I senaste starten kom årets första seger då han vann ett billigt lopp i Harstad.

– Solvalla kom lite för tidigt i år då han bara hade två starter i kroppen inför det och hade varit behandlad. På Bjerke kändes han mycket bättre, men fick en tråkig rygg då Tin Tveiten galopperade. Senast vann han på en mycket fin tid på Harstad och han känns kraftigt uppåt.

Det verkade som han trivdes över två heat ifjol och skulle det bli tre heat kan det knappas vara någon nackdel.

– Nej, det fungerade bra ifjol och skulle vi få ett tredje heat över 1.140 meter är det en jättefördel, då är det bara att köra i 1.16-1.17-fart och se som Månprinsen hinner med. Förra året körde vi med skor i första heatet och barfota i andra, men nu har vi sparat ut hovarna och har med oss en egen hovslagare, så nu blir det barfota runt om i alla loppen, avslutar Pål Kristiansen.
 

FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.