Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pasi låter uppåt

Foto: MIA TÖRNBERG
Pasi Aikio tror en del på Diego M.Boko. Foto: MIA TÖRNBERG

Pasi Aikio kommer till Örebro i kväll med bara en häst - men det låter uppåt kring det mesta angående Diego M.Boko (V64-1).

Publicerad:

Hästen gjorde ”lillcomeback” i Eskilstuna den 25 december och slutade då tvåa efter ett lopp bakifrån.
Diego M.Boko hade bara fått ett banjobb inför den starten och jag tyckte att hästen spurtade riktigt positivt. Jag tror att han ska gå framåt ytterligare till den här starten, säger Pasi, som också berättar att allt verkat som det ska efter själva loppet.

Spår två bakom bilen för en startsnabb häst ser ju inte heller så tokigt ut. Men frågan är vilken taktik som man tänker använda sig av?
– Det är upp till Torbjörn Jansson att avgöra den. Diego gillar högt tempo och skulle vara gynnad om de kör rejält och han får attackera bakifrån. Samtidigt kan kan även inleda rappt; så Torbjörn gör kanske ett försök att svara? Vi får helt enkelt se...

Det blir en kall kväll i Örebro och därmed säkert minst hakar bak.
– Jag kan inte tänka mig något annat, då det är neråt tio grader kallt. Diego tävlade utan brodd runt om senast, men det är inget problem för honom att få sådana bak. Han klarar de flesta banunderlag på bra sätt; så det oroar inte.

Några andra ändringar?
– Nej, vi kör som senast.

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.