Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Passa ”bonushästen"

Foto: HANOLD/ALN
Bollnästravet arrangerar lunchtrav. Jörgen Berglund har kanske vinnaren i V4-4. Foto: HANOLD/ALN

"Bonushästen" har blivit en vinnarhäst. Nes Troll jagar idag tredje segern på lika många försök i sin nya regi.

Publicerad:

Östersundtränaren Jörgen Berglund var intresserad av ett norskt kallblod, numera tvååriga Skibberina, och Nes Troll (e. Troll Tarzan) hängde med i paketet. En ”kallis” som varit riktigt kall i sina inledande lopp i hemlandet.
Nu har hästen två segrar av två möjliga i Berglunds tränarhänder.
– I början undrade jag om vi någonsin skulle få ordning på honom och det var en hel del saker vi var tvungna att fixa och trixa. Nu har han fungerat riktigt bra och känns jättefin i jobben. Hästen har blivit piggare efter senaste starten och vi vet inte om det är positivt eller negativt... Klaffar det bara någorlunda är vi nog med i striden igen, säger Jörgen. 
Vad är det som måste klaffa?
– Vi har varit lite rädda för att starta honom från startvolten eftersom vi har på känn att han kan bli stressad och kanske fela om han blir överrumplad av en massa hästar i starten. Senast stod han precis som idag 40 meter bakom, men de behövde han inte ta sig runt riktigt lika många hästar. Jag har faktiskt mest respekt för Vålbläsa på start, men förhoppningsvis kan vi få draghjälp av Lukas R.B. under vägen. Inga ändringar är planerade, säger Jörgen Berglund.

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.