Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Prio ett är att få iväg honom”

Foto: HANOLD/ALN
Conrads Wilhelm gör debut i Rikstravet. Foto: HANOLD/ALN

Idag arrangerar Årjäng lunchtravet och många hästägare kommer att ha fokus på V4-4 då rikshästen Conrads Wilhelm gör debut i tävlingen. Tränaren Kristian Lindberg är dock lite oroad inför dagens start.

Publicerad:

Stall Dalsland/Värmland har fått en flygande start i Rikstravet genom stallets andra häst Beppen Palema, som inlett tävlingen med två raka segrar, vilket gör att de just nu toppar tabellen. Idag har de chans att utöka ledningen genom Kristian Lindbergs Conrads Wilhelm som gör debut i tävlingen.

– Vi har haft honom ett tag nu och har fått börjat med att acklimatisera sig. Det har känts bra, även om han kanske har blivit lite seg i benen och behöver något lopp för att komma i form. Jag har varit inne och kört 1.20 full väg honom på banan som snabbast, säger Kristian Lindberg.

Idag har han spår fem på tillägg och det var inte något som Kristian Lindberg är helt nöjd med.

– Nä, han har haft det någon gång tidigare och då hade han inte en tanke på att gå felfritt. Så prio ett är att få iväg honom idag, sen får vi se hur långt han räcker utan lopp i benen. Han kommer att gå med skor och öppet huvudlag, men i framtiden känns det som en häst vi kan rycka skorna på, avslutar Kristian Lindberg.
 

FAKTA

Årjäng

Årjängs Travbana
Box 4
672 21 Årjäng
Tel: 0573-71 15 45
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 205 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.