Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordkvartal för ATG

Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal75
ATG:s ekonomichef Lotta Nilsson Viitala kan visa upp rekordsiffror under det första kvartalet i avseende på den svenska spelomsättningen. Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal75

ATG:s rapport för första kvartalet visade rekordsiffror då det gällde den svenska spelomsättningen.

Publicerad:

Enligt pressmeddelande från ATG blev omsättningen på det svenska spelet 3,2 miljarder kronor, vilket var en ökning med 79 miljoner eller 2,5 procent mot samma period 2017. Den svenska nettoomsättningen stannade vid nästan en miljard kronor, vilket innebar en ökning med 2,9 procent. Båda siffrorna är nya rekord för ATG för det första kvartalet.

Den totala spelomsättningen för första kvartalet visade också på plus, nämligen med 1,2 procent till 3,7 miljarder. Den internationella omsättningen gick dock ner med 5,9 procent. ATG:s nettokostnader för de tre första månaderna blev 219 miljoner, vilket var en minskning med 6,8 procent mot förra året. ATG:s resultat för första kvartalet 2018 blev 11 miljoner kronor och det innebär att de balanserade vinstmedlen nu är uppe i 682 miljoner kronor.

– Sett i ljuset av den hårdnande konkurrensen, både från reglerade och oreglerade bolag på den svenska spelmarknaden, så är det en stark rapport. Intresset för spel på hästar har aldrig varit större än nu, säger ATG:s ekonomichef Lotta Nilsson Viitala och fortsätter:

– Det är i huvudsak våra två stora speldagar V75 på lördagar och Grand Slam 75 på söndagar som bidrar till den ökade omsättningen. Tillväxten tar oss ytterligare ett steg närmare vår vision att bli Nordens största och mest lönsamma spelbolag samt skapar också en god förutsättning för att ATG ska kunna skaffa sig en stark marknadsposition inför den kommande licensmarknaden.

Läs hela pressmeddelandet här

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.