Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Research segermogen?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Research och Susanne Österberg ska ses med bra segerchans i dag på Axevalla. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I början av året tjusade han travpubliken med tre raka segrar, varav två på Solvalla, och visade väldigt fart för sin klass. I dag kan femårige Rommehästen Research (V4-1) bli en vinnare igen.

Publicerad:

Det pratades om riktigt stora uppgifter efter Research andra raka Solvallaseger den 18 februari. Men när man skulle prova V75 knappa månaden senare blev det galopp och inte heller i de efterföljande starterna fungerade hästen till belåtenhet. Research var tillbaka i segertagen i oktober, men de två vinsterna då togs i breddlopp. Nu kommer femåringen till start på Axevalla med till synes full form.
– Research har varit väldigt bra i sina två senaste starter, även om det inte räckt till seger. Det verkar som att hästen hittat formen igen när vintern och kylan kommit, berättar Susanne Österberg.

Dagens uppgift ser lämplig ut, då blott åtta hästar kommer till start.
– Därför gör det inte så mycket att vi fått spår åtta i volten. Hästen är allround vad gäller distanser och är van att tävla med skor.
Susanne aviserar dock en intressant utrustningsändring:
– Ja, Research kommer att tävla med norskt huvudlag för första gången. Hästen tände ju till rejält med det helstängda huvudlaget i början av året, men sedan blev han het av detta och galopperade. Därför känns det passande att testa med norskt den här gången från bakspåret.

Segerchansen?
– Hästen har känts fortsatt fin i träningen efter senaste loppet. Han möter ett par rätt bra hästar, men är inte sämre själv. Så visst tror jag att han ska kunna slåss om segern, svarar Susanne.

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.