Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert med Dunderaptit

Foto: THORE LARSSON/ALN
Umåkertränaren Robert Dunder. Foto: THORE LARSSON/ALN

Matglad och segersugen. Påskhelgen och lunchtrav på Dannero faller Robert Dunder väl i smaken.

Publicerad:

Det norrländska stjärnskottet har startat proffstränarkarriären på tilltalande vis. Sex segrar på 39 starter för egna stallet och ytterligare fyra ”gästpinnar" ger honom segerprocenten 17, att jämföra med fjolårets 14.
Robert Dunder har i ett tidigare reportage i Travronden berättat att han är stor i maten och påskhelgen borde vara som klippt och skuren för honom ur den synvinkeln. 
– Men när man är på trav blir det inte alltid så kul mat, men ikväll kommer jag nog att svänga ihop någon fin middag. Förutsatt att det går bra på tävlingsbanan då, säger han och skrattar. 
Men det skulle det mycket väl kunna göra. Robert kör fyra hästar under dagen. Tre gäststyrningar och en egentränad. Tre av fyra har han koll på.
Prawns (lopp 5, V5-1) väljer han själv att berätta om allra först.
– Ett spännande nyförvärv för Anna (Näslund reds. anm.) och vi vet ju vad han kan när han tävlar på topp. Hästen har tränat 1.20 som snabbast inför det här och är inte på topp direkt. Han är dock snabb ut och det ser väl kanske ut som att vi kan komma till täten tidigt. Jag har dock stor respekt för Ariel Boko som är en riktigt tuff märr, men vill inte binda upp mig vid någon taktik. Det känns som att det är de här två hästarna som gör upp om segern, säger han. 
Denco's Nero Kilab (V4-4) kom till Anna Näslunds Umåkerregi i april 2014 som segerlös, men hade hela fem vinster när året var slut. 
Idag gör hästen årsdebut.
– En häst med bra inställning. Det är rätt typ, helt enkelt, men han har ibland haft en tendens att trava lite dåligt. Jag har kört provlopp med honom inför det här och det kändes fint aktionsmässigt. Dagens motstånd är småtufft och vi har ett tråkigt utgångsläge. Jag vet vad hästen kan när han tävlar på topp, men han behöver loppet och jag har svårt att se honom runda samtliga idag, säger Robert Dunder.
I lopp 7 (V5-3) har han egentränade Scuttlebut. En fyraårig debutant efter Pearsall Hanover.
– En liten och snabb häst som var startklar för ungefär ett år sedan när hon dessvärre drabbades av en hovbensfraktur. Hon är kvitt den och har sprungit 1.20 inne på travbanan, jag tror nog att hon är redo för en god prestation. Jag kommer köra lite kallt under vägen och lita på hennes kortspeed. En tid mellan 1.18-1.19 springer hon för dagen och det brukar räcka långt här uppe i Norrland. Jag tycker att hon ska räknas med segerchans, säger Robert Dunder.

FAKTA

Dannero

Arena Dannero
Nyhammar 120
870 52 Nyland
Tel: 0612-505 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.