Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Roger visar fortsatt form?

Foto: HANOLD/ALN
Raz Mackenzie kan ta hem 100.000 kronor i Midsommarkransen. Foto: HANOLD/ALN

Skelleftetravet kör sitt årliga midnattstrav ikväll och får bland annat besök av färske V75-vinnaren Roger Nilsson.

Publicerad:

Det var så sent som förra lördagen som Roger slog till med en V75-dubbel på hemmabanan Boden genom Dialog In och Raz Mackenzie. Den sistnämnde startar även ikväll.
Raz Mackenzie behövde aldrig gå i botten senast och därför kan vi nu gå ut så tätt. Det blir däremot ingen V75-final för honom helgen efter, berättar Roger, som tar ut sin V75-vinnare över drygt tre varv i Midsommarkransen (V65-6).
Hur passar distansen?
– Det har inte varit någon nackdel med 2.640 meter; så jag tror att 3.180 meter ska fungera bra det också. Hästen har inte varit stel eller kantig efter loppet, utan känns fortsatt jättefin.
Motståndet?
– Det är ett intressant lopp med bra hästar på samtliga fållor. Jag ser fram emot uppgiften och hoppas förstås att han ska vara med i segerstriden på nytt.
Nano Broline startar 20 meter före Raz Mackenzie.
– Hästen hade lite otur senast och kunde ha varit tvåa i det loppet med bättre klaff. Jag tycker att 3.140 meter känns bättre än kort distans och formen är jättebra.
I V65-2 har Roger två kallblod ut, där han själv sätter sig upp bakom Åsakjappen från bricka åtta bakom bilen.
– Han fick lite vila efter Gävlestarten, men hästen känns nu riktigt bra och ska ha god form. Jag tror att det går att öppna snabbt utifrån och tycker att han går ner i klass här. Distansen är dessutom hans bästa och motståndet lämpligt. Så visst verkar det här bra på förhand.
Lome Jarl i samma lopp?
– Han är också ute över rätt distans och är bättre än vad resultatraden skvallrar om. Normalt slår han dock inte Åsakjappen, utan vi hoppas i bästa fall på en plats.
I femte loppet startat Roger Borneo F.R.
– Det är en intressant häst som tidigare haft ”sta-problem”. Senast blev det ett jättetest för hans del med omstart och materialfel, men han skötte sig ändå fint. Normalt ska han också gå framåt med det loppet i kroppen.
Kolbergs Lillefot (lopp 13)?
– Han är ny hos mig och började med att bli sjuk. Nu känns han riktigt fin i träningen och blir intressant framöver.

FAKTA

Skelleftetravet

Skelleftetravet
931 63 Skellefteå
Tel: 0910-71 11 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 175 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.