Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ryckhuva på galopplysten

Åttaåriga stoet Sjögerås Petiff har mest galopperat och varit en högoddsare i sitt tävlingsliv. Idag på hemmabanan Axevalla är hon plötsligt V4-omgångens mest streckade häst.

Publicerad:

Under sina sju första levnadsår startade Sjögerås Petiff (e. Jag de Bellouet) 23 gånger. Hon sprang in cirka 60.000 kronor i dessa. Sedan amatören David Persson inför detta år tagit över tränaransvaret för stoet har hon nu plötsligt börjat fungera och efter att ha vunnit på 1.16,1 över lång distans näst senast blir hon favorit i dagens 3.140-meterslopp inom V4-spelet.

- Jag är ganska säker på att vi har bästa hästen om hon står på benen och det skulle överraska mig stort om någon vill ha henne på utsidan, säger David Persson till Travronden.

Styrkan är Sjögerås Petiffs vapen och David har med tanke på det haft just dagens lopp i sikte ett tag. Senast höll hon starkt som tvåa och idag kan det vara så att man plockar fram en extraväxel - eller kanske blir det en ”galoppåterfallsväxel?” - då hon för första gången ska gå med ryckhuva.

- Det är enligt önskemål från kusken, säger David Persson, som samtidigt taxerar Sjögerås Petiffs chans att komma runt de tre varven felfritt till 50/50.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.