Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Säljer sig dyrt i spets"

Foto: HANOLD/ALN
Jetta Palema är på jakt efter storloppsseger. Foto: HANOLD/ALN

Formtränaren Pär Hedberg har tre stark kort i dagens extra V75-omgång i Eskilstuna. Mest spännande är givetvis Jetta Palemas start i Breeders Crown-finalen.

Publicerad:

Axevallatränaren kommer med fin form på rörelsen. Under oktober månad vann stallet tolv av 28 starter.
- Jag hoppas den håller i sig. Om den nu måste dala får vi hoppas den gör det efter dagens tävlingar, säger Pär Hedberg.

Egentligen skulle ha haft ut fyra hästar, men Evelina Palema (V75-3) är struken för halsinfektion. Hon var en av favoriterna i Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston.
- Visst såg det spännande ut, men man måste vara kurant om man ska vara med i sådana här lopp. Hon hade slem i halsen och då fick hästen stanna hemma. Nu får vi hoppas att Evelina blir frisk och sedan blir det vinteruppehåll.

Strykningen av Evelina innebär att hans andra häst i finalen - Jetta Palema (V75-3) - har spetsläge.
- Ja, strykningen gjorde att loppet ändrades ganska mycket. Jetta ska absolut laddas och köras i ledningen. Jag tycker att hon var riktigt bra i semifinalen och det loppet ska ha fört fram henne ganska mycket formmässigt. Allt har fungerat fint i träningen inför dagens final och inga ändringar är planerade. Jetta Palema säljer sig dyrt i spets, säger Pär Hedberg.

Stoms Mia (V75-2) startar i ett lärlingslopp med Linus Svensson.
- Hon kan vara lite osäker i kurvorna, men jag tycker att formen är bra och förutsättningarna passande. Hästen är snabb ut och går från alla positioner. Jag tycker att hon är en av tre som ska streckas. Tanken är att köra barfota fram.

Helga Palema (V75-6) är startsnabb och kommer från spetsseger. Hästen startar i ett stolopp.
- Hon var riktigt bra senast och allt verkar som det ska inför dagens start. Hästen är startsnabb och Johnny Takter får lägga upp taktiken som han vill. Helga har tagit sina vinster från spets, men det får inte kosta för mycket att nå ledningen. Jag tycker att hon ska räknas och om banan tillåter kör vi åter barfota bak, hälsar Hedberg.

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.