Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sätter punkt i täten?

Foto: LENNART KIHLMAN
Thomas Dalborg och On Good Terms. Foto: LENNART KIHLMAN

Thomas Dalborg gjorde det i lördags och han kan göra det igen.
– On Good Terms ska räknas tidigt om hon sköter sig, säger tränaren Mimmi Elfstrand.

Publicerad:

Åbytränaren har en häst start till under kvällens omgång på hemmaplan och det är inte omöjligt att On Good Terms sätter punkt i V64-avslutningen.
– Hon har tränat på precis som hon ska på sistone och har hållit en jämn och ganska hög nivå hela vintern. Jag tycker att On Good Terms ska räknas tidigt om hon sköter sig, säger Mimmi Elfstrand.
Thomas Dalborg skickade Siri Lock till spets i ett stolopp på V75 och sedan var det ”slut i rutan”. Ikväll kan det alltså bli en snygg storepris.
– Normalt sett är hon startsnabb och normalt sett borde hon kunna ta sig till spets, men hon är lite speciell och ojämn från början. Thomas känner henne och vet att han måste släppa iväg henne från start annars kan hon galoppera. Det blir oftast inga långa galopper, men hon kanske tappar position. Å andra sidan är hon inte direkt beroende av täten utan är så rejäl att det kan gå från andra positioner också, säger Mimmi Elfstrand.

 
FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.