Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin i årsdebut

Foto: JOHAN GRUNDIN/ALN
Star Advisor Joli gör årsdebut ikväll. Foto: JOHAN GRUNDIN/ALN

Star Advisor Joli radade upp segrar sedan hon kom till Sofia Aronsson ifjol. Åtta segrar på 14 starter blev det i nya regin och ikväll handlar det om årsdebut efter drygt fyra månaders frånvaro.

Publicerad:

Star Advisor Joli avslutade säsongen på bästa sätt ifjol då han vann sex av de åtta sista starterna och radade upp starka insatser. Nu har han inte startat sedan mitten av november då han vann på Solvalla. Efter den starten blev han struken för kolik till ett tilltänkt V75-start på Bjerke.

– Han har vilat, tränat och ätit under vintern. Han har bara gått i sanden och vi har inte varit in på banan med honom inför det här. Jag vet inte hur avsaknaden av rundbanejobb kommer att märkas på honom, men jag tror inte det ska vara någon fara. Han känns pigg och glad i träningen i alla fall, berättar Sofia Aronsson på väg till Kalmar.

Idag blev det bara sex hästar i loppet och Star Advisor Joli drog spår fyra bakom bilen.

– Jag tror och hoppas på att han ska komma till ledningen ikväll och då ska han kunna vara med i striden. Det var spännande att se hur han blev bättre och bättre hela tiden ifjol och det ska bli spännande att se honom i år. Idag blir det aluminiumskor runt om, men det var inte så stor skillnad på det och barfota ifjol, avslutar Sofia Aronsson.

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.