Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermogen redan idag?

Foto: HANOLD/ALN
Hanna Forslin har två V64-chanser. Foto: HANOLD/ALN

Hanna Forslin jagar första segern för året och även bakom betrodde Fire Fighter.
– Jag hoppas kunna vinna med honom framöver, säger 20-åringen.

Publicerad:

Hanna Forslin, till vardags lärling hos Henrik Svensson på Bergsåker, körde 62 lopp under fjolåret och vann fyra. I år har hon kommit upp i fyra lopp och ett andrapris. Vi får se om hon kan spräcka segernollan med någon av hennes mammas hästar i Östersund.
– Det är Fire Fighter (V64-5) jag tror mest på i såna fall, säger hon. 
Vi börjar med det största frågetecknet i sista V64-avdelningen. Vardofjäll Åsnar.
– Vi var väldigt nöjda med fjolårssäsongen, men i år har han inte visat riktigt samma form. Senast tror vi dock att det var banan som spelade honom ett spratt. Det var väldigt tungt den dagen och han sprang sig muskeltrött. Jag tror inte att vi behöver vara oroliga för banan idag och hästen kändes fin när jag körde honom i ett lugnt provlopp förra lördagen, berättar Hanna. 
Hur ser du på dagens uppgift?
– Om han löper upp till den kapacitet vi vet att han har är han med och slåss långt framme, men det är lite tveksamheter ändå och spåret är inte optimalt. Han är inte särskilt startsnabb och kan bli hängande härifrån. Å andra sidan tål han att göra en hel del jobb under vägen.
Så till den bästa segerchansen. Fire Fighter kommer från en meriterande andraplats i V75. På Bergsåker spetsade hästen, släppte sedan till Digital Collection och hakade sedan på till maxutdelning. 
– Tyvärr drabbades han av en hovböld och en liten inflammation i ett ben innan V75-finalen och tvingades stå över en vecka. Det är morsan som tränar och hon meddelar att hästen kommer i bra form, men det är klart att han kanske inte är helt på topp idag, säger Hanna Forslin.
Vad händer från åttondespår?
– Han är naturligt startsnabb och kommer kanske att ta sig iväg ganska bra trots läget och trots att vi helst hade velat köra lite lugnare med honom med tanke på det lilla uppehållet. Vi får se vad som händer kort efter start, men jag kör givetvis för seger. Det är ett jämnt lopp och Amino Håleryd har jag mest respekt för. 
Hanna har kört Fire Fighter sex gånger. Duon har inte vunnit ihop, men har bland annat tre andraplatser. 
– Det är en lite trög sort, men när han väl fått upp farten är han duktig på att hålla den. Jag tycker att han gått bra för mig och jag hoppas kunna vinna med honom framöver, säger hon.
Ungefär kl 16.40 får vi se om hon lyckas redan idag. 

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.