Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Selin ska lätta sin Tiger…

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Mantorptränaren Mikael Selin kommer till Axevalla med två hästar och tror mest på Tiger Marke - som ska lättas i balansen.

Publicerad:

Det är just Tiger Marke som är först ut i V75-1. Fyraåringen har fått springspår, något han inte kunde utnyttja senast.
– Det blev väldigt trångt i början den gången och Tiger Marke är lite trögvänd av sig. Jag hoppas och tror att hästen ska kunna komma iväg bättre den här gången och allra bäst vore om det kunde bli ledningen, säger Mikael Selin.

Den sistnämnde gillar Tiger Marke och tror att hästen ska vara förbättrad med senaste loppet i kroppen.
– Han hade haft en hovböld före årsdebuten och därför vågade jag inte köra med för lätt balans, utan han tävlade bland annat med tunga boots. I dag kommer hästen att lättas, vilket jag förstås tror ska vara ett plus i sammanhanget. I övrigt är det inte aktuellt med några ändringar.

Värsta motståndarna?
– Jag har lite svårt att analysera detta, men kanske är det ändå Ottens Cashier och Stronghold, trots att de ha de sämsta spåren.

I försöket till Diamantstoet (V75-5) har Micke en luring i Melody Marke. Senast var hästen tapper efter en tung resa i ett V86-lopp på Solvalla.
– Det känns även som att Melody Marke gått framåt med senaste loppet och jag var nöjd med henne där. Hon visade fin styrka, men tyvärr är hästen inte så snabb ut. Vi behöver lite tur i början för att hitta ner i en lämplig position. Jag vill inte se henne i dödens, utan allra bäst vore att få ryggen på ledande M.T.Klara.

Några ändringar?
– Hon måste tävla med bakskor, vilket är ett minus. I övrigt kör vi som senast.

Bästa segerchansen?
– Det är Tiger Marke.

Noterbart är att Mickes Guilty Of Zon (lopp 4) inte kommer till start.
 

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.