Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Ser ut som en fin uppgift”

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Olav Mikkelborg är väldigt uppåt gällande Myhreng Jerkers chanser på Färjestad. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Olav Mikkelborg har en häst till start när Färjestad arrangerar måndagens V64-tävlingar. Och han reser i angeläget ärende.

Publicerad:

Det är i V64-2 som Olav Mikkelborg har kapable Myhreng Jerker till start. Ifjol blev det sju segrar på 14 starter, men också fem galopper.
– Han har väldigt fin kapacitet, men galopperar tyvärr en hel del också, säger Olav Mikkelborg.

Senast skötte sig Myhreng Jerker fläckfritt och då blev det seger på Bjerke dagen före julafton.
– Han vann väldigt lätt då efter att jag styrt på 500 kvar från andra ytter. Efter det har han tränat på bra och sett väldigt fin ut.

Ikväll vankas voltstart och 40 meters tillägg för femåringen, som blir klar favorit.
– Volstart har han haft lite problem med tidigare. Däremot är det till fördel att stå där bak då han kan trampa iväg så lugnt som möjligt. Det handlar om att han ska finna rytmen första 500 meterna, sedan brukar han som regel svara för bra slutvarv.

Att det har kommit mycket snö i Värmland och kan påverka banunderlaget är inget som ska bekymra Myhreng Jerker.
– Han klarar olika banförhållanden och broddar spelar ingen roll för honom. Hästen tävlar nästan alltid med skor runt om i vanliga fall också. Myhreng Jerker brukar vinna när han inte galopperar och fungerar han bara ser det ut som en fin uppgift ikväll, avslutar Olav Mikkelborg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.