Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Siktar mot större uppgifter

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Bro Strimma (utvändigt) vid en av fjolårssegrarna. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det femåriga kallblodsstoet Bro Strimma hade en stark säsong fjol då hon vann fem av elva starter och Joakim Elfving siktar högt med sitt sto i år.

Publicerad:

Bro Strimma visade ifjol att hon tillhörde de bättre fyraåriga stona i Sverige med sina fem segrar, även om de inte kom i de allra tuffaste sammanhangen. Hon utvecklades dock fint under året och blev bättre och bättre och vinterträningen har gått i dur.

– Vi har spänt bågen rejält inför året och tränat hårt i vinter. Ifjol kunde vi knappt träna henne alls då det bara handlade om att hålla henne fräsch och därför var det imponerande att se den utvecklingen hon genomgick ändå. Nu har hon varit mycket fräschare och då har vi kunnat träna bättre och det stora målet för henne är Sto-SM i sommar. Jag tror att hon ska kunna duga i de sammanhangen, berättar Jokaim Elfving.

Hon har gjort två lopp hittills i år och efter en sjätteplats i comebacken blev det seger senast. Då slog hon några av dagens konkurrenter, bland annat Lex Peidei, som är en av dagens värsta konkurrenter.

– Jag tycker att hon har varit bra i båda årets starter. Nu är det hennes favoritdistans, men läget är sämre. Jag vill helst att hon ska få en ryggresa till 200-300 kvar, så det kommer bero lite på hur långt bak vi hamnar om hon ska kunna vara med i främre träffen och slåss eller inte.

Det finns fortfarande mycket kvar att göra med Bro Strimma balansmässigt, men Joakim Elfving vill inte stressa henne.

– Hon går fortfarande mycket tungt och med fast bomull, men hon är fortfarande grön och valpig och det känns inte som att det är någon brådska. Hon har fortfarande inte gjort så många lopp och därför tar jag det lugnt, både med balans och att jag vill att hon ska få snälla lopp ett tag. Farten finns för att segerstrida idag, men då måste hon ha lite tur på vägen som sagt, avslutar Joakim Elfving.

FAKTA

Hagmyren

Hagmyrens Travbana
Hagmyren 11
824 94 Hudiksvall
Tel: 0650-54 20 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 161 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.