Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skoryck på vinstchansen

Foto: MARIA HOLMÉN
Johan Untersteiner. Foto: MARIA HOLMÉN

Johan Untersteiners bästa chans för kvällen är i nuläget spelad under fem procent på insatsfördelningen.
– Vi kommer köra barfota runt om dessutom. Det var ett tag sedan, säger Halmstadtränaren.

Publicerad:
Hästen det handlar om är Bascaphi In i Diamantstoförsöket, som går som V86-7 på Åby. Hästen gjorde grovjobbet i dödens senast och höll bra som fyra. 
– Hade hon fått en ryggresa hade hon säkert kunnat vinna det loppet och hon har varit bra ett längre tag utan att få sätta nosen först. Läget är lite långt ut och hon är bara medelsnabb iväg, men hittar hon bara ner vettigt finns chansen. Vi kommer köra barfota runt om dessutom. Det var ett tag sedan, säger Johan Untersteiner, som även har duon Paparazzi M. och West Wing i V86-1 samt Overtaker By Sib i V86-5. 
– Paparazzi M. blev utkörd senast för att han blödde ur näsan, men det var inget allvarligt och han ska inte ha tappat någon form på det. West Wing går ut i hetluften efter uppehåll och tränar som han ska. Distansen är ett plus, men han är knappast på topp direkt. Paparazzi M. håller bättre form, men West Wing har kanske något bättre kapacitet i grunden. Jag tycker dock inte att någon känns jättehet ikväll.
Balansen på West Wing?
– Jag överväger att rycka skorna. Han har gjort bäst insatser med skor hittills, men jag vill ändå prova barfota. 
Overtaker By Sib då?
– Han brukar kunna slå till när man minst anar det, och det skulle i sådana fall vara det som talar för honom ikväll. Läget är dock svårt och jag vet inte riktigt var han hamnar den här gången. Vi kör barfota, men det är ett tufft lopp och jag vill ligga lite lågt. 
FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.