Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snällt upplägg för vissa...

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Zelma ledde runt om i senaste starten. Ikväll är det helt andra förutsättningar. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Stallet är på gång och ikväll får kusken order om att vara offensiv. Tänk främst på Li Hannés Place Your Bet innan ni lämnar in era system ikväll.

Publicerad:

Solvallatränaren Li Hanné har dragits med sjukdomar på stallets hästar under året och flera hästar har kommit lite på efterkälken. Ikväll tar hon turen till Gävle med två hästar som kommit igång sent och som visat bra takter på sistone.
Place Your Bet (V64-2) var trea i fjolårets Kriterieuttagning, men årets säsong har blivit något hackig. Det är först på sistone som hästen börjat starta kontinuerligt.
– Det är en mycket bättre häst än de pengar han tjänat och jag skulle vilja beskriva hans form som mycket bra. Senast körde kusken bort honom, men han gick bra hela vägen in i mål. Ikväll får Kaj plåga hästen lite från början. Han är startsnabb och tål en del körning i början. Han är dessutom bäst i spets eller i dödens och det är någonstans där jag vill se honom springa ikväll. Jag har grundat med tunna aluminiumskor, men det allra bästa vore om vi kunde fortsätta med barfota runt om. Jag tycker att han ska räknas med ganska bra segerchans, den klart bästa av mina två jag har till start, säger Li Hanné.
Zelma (V64-5) övertygade i spets senast på Solvalla och verkar vara av rätt märke.
– Zelma är jag rädd om och hon gör troligtvis sin sista start för året. Hon är talangfull och anmäld till allting nästa år, men ikväll får kusken köra försiktigt och även om hon säkert är lika bra bakifrån som i spets känns det bortlottat den här gången. Det fungerade fint med barfota fram senast och jag hoppas att det går att köra så igen, säger Solvallatränaren.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.