Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Söderkvist till 100?

Foto: HANOLD/ALN
Stefan Söderkvist. Foto: HANOLD/ALN

Idag kan han ta seger nummer 100 för året och den totalt tionde inom V75.
Stefan Söderkvist avslöjar dagens bästa V75-chans.

Publicerad:

99 segrar för året placerar Stefan Söderkvist på plats 13 i den allsvenska körsvensligan. I V75-ligan nosar han på en topp 10-placering och kanske kan han slå sig in där efter Örebros extra V75-omgång. Han kör i alla fall tre formstarka kort.
Augustus F. (V75-7) får jag väl säga är bästa segervapnet.
Jägersrohästen tog två V75-segrar vid den här tiden ifjol, fick sedan en dipp, men verkar kraftigt på gång igen.
– Han har varit stark i de två senaste starterna och jag tycker faktiskt att han höjt sig ytterligare ett snäpp jämför med ifjol. Jag har lite dålig kull på hur snabba de är invändigt, men jag måste i alla fall vara lite offensiv från början. Hästen är rätt startsnabb, men det är ingen blixt och dödens undviker jag gärna. Annars är hästen rejäl på alla sätt och han gör inte bort sig i den här klassen, säger Söderkvist.
Insert Ecus (V75-6) är en talangfull treåring som kommit igång sent i höst. Hästen har gjort det bra, men får nu sitt elddop i E3-Revanschen.
– Ja, han har aldrig mött så här bra motstånd tidigare, men samtidigt är det en häst som jag tror växer med uppgiften och till skillnad från på sistone har vi fått bra spår att jobba med. Han kan öppna ganska bra och det är han fina speed jag gärna vill utnyttja. Det är lite svårbedömt hur långt han räcker, men vi får hoppas att konkurrenterna är lite slitna efter en tuff säsong, säger han.
Basic (V75-4) har Stefan Söderkvist kört en gång och då blev det seger från dödens på 1.14,3a/2.140 meter.
– Jag har dålig koll på dagsformen, men läst att tränaren är lite orolig över det snäva fjärdespåret. När jag körde henne var hon väldigt stark och rejäl, men jag har lite svårt att sätta in henne mot det här motståndet, säger Stefan Söderkvist.

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.