Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spets och Klöver?

Foto: HANOLD/ALN
Erik Lindegren. Foto: HANOLD/ALN

Erik Lindegren skrällvann igår på V64. Idag har laddar han om med en trio under Solvallalunchen.
– Två av tre är klart streckvärda, säger Gävletränaren.

Publicerad:

Egentränade Ochongo Face vann igår i Gävle till 24,9 gånger pengarna och det kan vara så att Erik Lindegrens stall är på väg mot en formtopp. 
– Vi har haft stora bekymmer med infektioner under året, men sedan vi bytte foder för några veckor sedan har vi sett en höjning av prestationerna, säger Erik Lindegren. 
Idag har han en trio inom V65 och det låter bra på två av dem. 
Gossens Girl (V65-1) har aldrig vunnit lopp, men jag trodde faktiskt att hon skulle göra det senast innan hon galopperade i sista sväng. Idag möter hon tuffare hästar och hennes kapacitet räcker troligtvis inte till mer än en slant. Inga ändringar, säger Erik.
Helios du Gull (V65-3) tävlade barfota runt om för första gången i Bollnäs och var positiv på nytt rekord. 
– Det är en halshäst som kvävde sig senast. Idag ser väder och vind ut att passa och dessutom blir det barfota runt om igen. Springspår kan han egentligen utnyttja, men det blir inget offensivt upplägg och dödens tål han inte. Det är dock inget fullt fält och jag hoppas vi kan hitta ner i någon bra rygg. Stämmer det bara hyfsat kan han spurta ner många och jag tycker inte att loppet såg så tufft ut på förhand, säger han.
Klöver All Over (V65-5) gör intressant debut för Lindegren. 
– Han är ny i träning, men skötaren och ägaren Emelie Mattsson har börjat jobba hos mig så helt nytt är det inte. Hästen kom till mig direkt efter V75-finalen och han kändes fin i senaste jobbet. Jag körde ett gäng intervaller med honom, de snabbaste i 1.24-tempo, och jag hoppas att han ska vara ganska bra förberedd. Hästen kan som bekant öppna och känslan säger mig att vi kommer ta oss förbi de invändiga från början och kommer vi till spets kör jag gärna där. Vi kommer byta till en annan aluminiumsko den här gången, annars byter vi ingenting. Klöver All Over är min bästa segerchans, säger han.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.