Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Springer om konkurrenterna?

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Spring Erom tillhör favoriterna i kvällens tredje V64-avdelningen i Halmstad. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Femfaldige miljonären Spring Erom gör ikväll sin femte start för Dan Widegren när hemmabanan Halmstad bjuder på V64-tävlingar. Efter en tredje- respektive andraplats i de två senaste starterna så kan det vara dags för seger ikväll.

Publicerad:

Det är i den tredje V64-avdelningen som Spring Erom dyker upp. Tioåringen kommer närmast från en andraplats på Jägersro.
– Det är ju en kanonhäst som alla vet, men han har inte kunnat starta så kontinuerligt. Nu känns han fin, speciellt senast var jag riktigt nöjd med honom även om han var bra på Kalmar näst senast också. Då var han ändå inte helt hundra i travet så vi gjorde lite ändringar och körde med skor runt om till Jägersrostarten, säger Dan Widegren.

Ikväll startar Spring Erom från 60 meters tillägg i ett lopp över 2.640 meter.
– Det är alltid svårt att ta 60 meter, det är inget man gör hur som helst. Samtidigt om det går vår väg är chansen ändå vettig. Litet fält gynnar honom och Björn är inte heller så känd för att vara dålig från start. Spring Erom kan nog vara rätt snart uppe hästarna som startat 20 meter framför.

Vad tror du om Spring Eroms segermöjligheter?
– Fungerar han lika bra som senast, då är han med och gör upp om det. Det är en härlig gamling som jag hoppas vi har ett par säsonger kvar med. Han vill springa och tycker det är jäkligt kul.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.