Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Starkast felfri?

Foto: HANOLD/ALN
Kanerva och ”favoritkusken” Kenneth Haugstad. Foto: HANOLD/ALN

Styrka och kapacitet som räcker, men galopper i 20 av totalt 24 starter.
– Det handlar om att inte ge honom lillfingret, säger Niklas Johansson.

Publicerad:

Solvallamatören har börjat bli van vid galopper när det gäller Kanerva (e. Varenne) i V65-5. Hästen har så att säga en förkärlek att ta till fel gångart när det blir allvar.
– I jobben finns det inte en tillstymmelse till galopp, men han stressar upp sig när det blir tävling och då kan han fela när som helst, säger Niklas, som gjort en ganska stor förändring på sexåringen efter senaste starten. 
– Vi har kastrerat honom. Vi skulle gjort det mycket tidigare egentligen, men jag är inte ensam ägare och det har tagit lite tid att övertyga alla. Han känns inget annorlunda i jobben och även om vi så klart hoppas på rejäl förändring är det inte säkert att det ger effekt förrän efter ett par lopp. Han förstår kanske inte att han är valack än, säger han. 
Dagens uppgift ser intressant ut – om hästen bara travar. 
– Jag kan inte garantera någonting, men jag hoppas ju... Att Kenneth kör är ett plus; han gillar hästen, har suttit bakom vid hästens samtliga segrar, tror på honom och tycker inte att han är så svår att köra. Haugstad menar att det gäller bara att lära sig hur hästen fungerar och det handlar mycket om att inte ge honom lillfingret, för då tar han hela handen, säger Niklas och fortsätter:
– Tillägg känns bra för då har Kanerva nästan samtliga hästar framför sig i början, men det ensamma springspåret kan kanske störa honom något. Felfri tål min häst att tugga på i tredjespår sista varvet om det skulle behövas och jag tycker i alla fall inte att någon är bättre än min häst idag. 

 
FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.