Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strömberg andas optimism

Foto: ALN LENNART KIHLMAN/ALN
Peter Strömberg. Foto: ALN LENNART KIHLMAN/ALN

- Jag tror jag har med mig en vinnare. Det ser passande ut på förhand och hästen har nog bra segerchans.
Det säger relativt färske Årjängtränaren Peter Strömberg om Eugenie Diamond.

Publicerad:

Färjestadtravet står som värd för dagens lunchtävlingar och Eugenie Diamond är på jakt efter årets andra fullträff i V4-2.
- Hon hade varit struken två gånger innan loppet förra måndagen och det var lite av en comeback. Jag var väldigt nöjd med henne där, hästen kändes bra och gick med full fart över mål. Eugenie Diamond har sett fortsatt fin ut och det ser bra ut inför dagens start. Jag är inte orolig för spåret och på nytt kör vi barfota fram och med aluminiumskor bak. Det är inget som direkt oroar och stoet klarar att gå själv sista 500-600 meterna, säger Peter Strömberg, som meddelar att himlen är klarblå i Värmland.

Årjängtränaren har varit proffs i lite över ett år och har för dagen tolv hästar på träningslistan. Stallet har två segrar på 16 försök 2015.
- I lite drygt ett år har jag kört på allvar. Jag har ganska många yngre hästar som är ostartade och jag hoppas visa upp några av dessa under våren, säger 27-åringen.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.