Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svante har stallet på gång

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Svante Båth jag årets tredje tränarseger. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Svante Båth har inlett året lugnt och igår kom ”bara” årets andra stallseger när Västerbo Loveboat vann i Eskilstuna. Känslan är dock att stallet är på gång och idag lastar Solvallatränaren bussen full till Solvalla. Fyra hästar är med på V86-kupongen och tre av dem är betrodda på förhand.

Publicerad:

I V86-4 har Svante Båth två hästar ut, som båda tillhör favoriterna. Svantes dotter Kim Moberg sitter upp bakom Coffie U.N.G. som Travronden har tippat etta i loppet.

– Coffie U.N.G. galopperade bort segern senast och jag tror det var mjölksyran som gjorde att han inte orkade hålla ihop det. Han är bäst med ryggresa och attackera till slut, så läget passar fint. Allt är bra i träningen och jag tror på en fin insats och att han kan dyka upp där framme, säger Svante Båth.

Just nu är stallkamraten Such A Knight lika mycket spelad, 16 procent. Han har fått ett litet knepigt läge med innerspår bakom bilen då han inte är speciellt startsnabb.

– Such A Knight är bra för klassen och kan öppna hyggligt, så härifrån borde han kunna få bra resa. Skulle han få spets eller ryggresa på innerspår och sedan få chansen till slut så ska Such A Knight kunna slåss om segern.

Den enda i V86-kvartetten som inte ses med någon större segerchans på förhand är Joy Ribb (V86-6). Hon har dragit spår åtta och formen lyser med sin frånvaro.

– Joy Ribb satt lite fast senast, men letar efter toppformen och är inget för spelarna härifrån, säger Svante Båth.

I V86-avslutningen startar kapable Vernin Starlight. Han fullföljde bra som tvåa förra onsdagen och borde tagit ett stort steg framåt med det loppet i kroppen.

– Vernin Starlight hängde med fint senast och verkar ha mått bra av det loppet. Bara han sköter sig och det inte strular så ska han kunna vara med långt framme och slåss till slut, avslutar Svante Båth.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.