Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svedberg låter uppåt

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Markus B Svedberg kan spåra V4-2 från start till mål. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Han sätter på helstängt huvudlag och försöker att svara spets. Markus B Sveberg låter ganska uppåt angående Coktail Bar i V4-2.

Publicerad:

I comebacken senast blev det dock galopp för Cokatil Bar, något som han dock inte tycker att man ska oroa sig så mycket över.
– Nej, han blev för pigg då, men annars är det här ingen osäker häst. Han har bara galopperat två gånger och i ena fallet var det då vi provade att köra barfota runt om.

Hur pass startsnabb tycker du att hästen är?
– När Daniel Olsson suttit bakom har han i alla fall varit väldigt vass ut, men då kanske man ska tänka på att Daniel också är lita snabbare än mig. Jag får dock göra ett rejält försök att hålla spets, men hästen fungerar även bakifrån.

Några ändringar?
– Det blir byte från öppet till helstängt huvudlag. Sedan får vi se om det blir skor runt om eller barfota bak. Det hänger lite på banunderlaget.

Markus har även Chris Tomlin Am till start i femte loppet.
– Det har varit en hel del strul med hästen. Nu har han dock kunnat tränat på under en längre tid och som snabbast gått 1.18,5/2.140 meter i banjobb. På en bra bana borde han kunna en 1.17-tid, men det är alltid svårt att säga något om chanserna i sådana här lopp. Jag vet exempelvis inte hur bra Timo Nurmos häst är.

Några ändringar?
– Vi rycker bakskorna den här gången och det brukar kunna ge fin effekt.

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.