Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tänder till utan skor?

Foto: ALN
Stefan Söderkvist tillsammans med Ocean Kronos, som idag ska tävla barfota runt om. Foto: ALN

Bo Jakobssons Ocean Kronos stod för några svettiga insatser i höstas och har en på pappret passande uppgift idag, men i årets starter har han inte visat någon toppform. Idag hoppas tränaren att ett skoryck ska göra att han tänder till igen.

Publicerad:

Ocean Kronos (V4-4) sprang bland annat 1.12,1a/2.140 meter bakom Huge Star i ett silverförsök i oktober och sedan 1.13,9a/3.140 meter efter mycket vass spurt i starten efter. Om man visste att hästen hade den formen idag så hade man kunnat spika utan att behöva vara det minsta orolig. Men i årets starter har han inte alls visat samma gnista.
- Ocean Kronos åkte på en kraftig infektion efter V75-finalen i november och har varit tveksam i starterna eteråt. Han är pigg och alert för dagen och trnär på lika bra nu som i höstas, men formen är ändå ett frågetecken, säger Bo Jakobsson.


Idag startar Ocean Kronos från dubbla tillägg i ett lopp som körs över grunddistansen 2.640 meter. Det är endast åtta hästar med i loppet och normalt sett ska han ha goda möjligheter att runda till seger. Idag är det dessutom anmält barfota runt om och Stefan Söderkvist kör istället för André Eklundh.
- Ocean Kronos är missgynnad av att tävla med skor och givetvis hoppas jag att han ska höja sig idag när vi troligtvis kan köra barfota runt om. Han har lite poängnöd och det här loppet ser passande ut. Jag hoppas verkligen att han ska vara bra idag, men med tanke på de senaste insatserna så kan man inte lova något. Förutom barfota runt om så blir det vanlig vagn och norskt huvudlag som vanligt.

FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.