Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Tävlar främst mot sig själv"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Eskilstunatränaren Jörgen S Eriksson är på väg till Gävle för dagens lunchtävlingar och med sig i bussen har han två stycken favoriter. Vem av dem tror han mest på?

Publicerad:

Först och störst favorit är det femåriga stoet Xanthis April, som senast gick ett starkt slutvarv i dödens efter 1.13,3, men ändå inte fick grepp på ledaren. Idag är hon klar favorit i V4-inledningen när hon startar med springspår på tillägg.

– Det kan sluta hur som helst från start. Vi kan bli hängande i fjädespår eller hamna sist. Hästen är ojämn från start och har en tendens att spänna sig i starten, men hon var bättre med det senast. Hon tävlar främst mot sig själv, det går inte att ligga och sladda 50 meter bakom sista hästen under första varvet som hon har kunnat göra förut, berättar Jörgen S Eriksson.

Gör du några ändringar på henne?

– Vi hade satt på goggles senast på henne och det kan ha varit därför att hon fungerade bättre. Så vi fortsätter med dessa den här gången. Annars blir det inga ändringar.

I V4-2 har Lindeberg en intressant uppgift och även han har fått spelarnas förtroende. Senast i Örebro fastnade hästen med krafter kvar i ryggen på ledaren. Nu är det framspår och kort distans, vilket är perfekta förutsättningar för sexåringen.

– Han går bäst i ledningen eller med ryggresa. Det är inte riktigt någon häst som ska gå först i tredjespår någon längre bit. Det som oroar lite är spår två i voltstart, senast han hade det galopperade han. Fast då hade vi en trängre vagn och hästen var mycket mer uppspelt hela dagen. Idag kommer jag värma lugnare och sätta på en vanligt bredare vagn. Tar han bara iväg sig första stegen kan han öppna snabbt och jag är optimistisk.

Det hörs på dig att du tror att du har två bra chanser på förhand, men vilken är den bästa segerchansen?

– Måste jag säga någon blir det Xanthis April. Sköter hon sig ska det vara riktigt bra chans, avslutar Jörgen S Eriksson.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.