Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tengsareid tror på plats

Foto: JANET PERS
Åsbjörn Tengsareid har Frankel D.E. till start i V75-2. Foto: JANET PERS

V75 med Unionstrav på Färjestad och en norsk gäst som gör sverigedebut är Åsbjörn Tengsareids fyraåring Frankel D.E i lägsta klassen, V75-2.

Publicerad:

Den starke valacken har hittills gjort 21 starter i livet varav 13 i år, och 2017 har sannerligen varit lyckosamt för hästen då samtliga sex vinster har tagits under året. Senast stod hästen för en fin insats och avslutade bra till en andraplats bakom vinnande ledaren Puce Tanic E. som han nu möter igen. I starten innan kom Frankel D.E. trea i finalen av Summer Meeting Copenhagen efter att ha fått göra jobbet utvändigt de sista 600 meterna. 

Tränaren och kusken Åsbjörn Tengsareid är nöjd med sin häst som nu gör första starten på svensk mark.
– Han har stabil form och är även under stabil utveckling. Han har varit fortsatt fin i träning efter Köpenhamnsloppet. Nu blev det spår fyra och hästen är travsäker och vanligtvis öppnar han okej från start. 

Åsbjörn Tengsareid berättar vidare att han inte planerat att göra några ändringar till den här starten.  

– Det blir normal balans och utrustning. Han har gått utan skor och fortsätter så. Med rätt lopp har han platschans, säger Åsbjörn Tengsareid.  

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.