Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Tidiga streck”

Foto: ALN
Peter G Norman. Foto: ALN

Peter G Norman reser till Färjestad med tre V64-hästar ikväll och räknar med att vara med på målfotot åtminstone två gånger.

Publicerad:

Om det sedan blir segerfotografering och vinnarcirkelbesök också återstår att se, men Peter tror i alla på sina ston i streckspelet.

- Både Amazing La Marc och I Am Unique är tidiga streck för V64-spelarna, analyserar Peter.

Amazing La Marc (V64-2) är ett treårigt sto efter nordamerikanske championhingsten Cantab Hall som inledde karriären på bästa sätt, med att just på Färjestad vinna ett ST-lopp med 50.000 kronor i förstapris. Amazing La Marc visade sig vara startsnabb och efter att ha fått hållas i 1.19-fart första varvet i ledningen vann hon lätt via 1.16 den andra kilometern. Ikväll väntar ett nytt lopp för treåriga ston, en E3-bonus.

- Det blev lugna gatan i debuten. Hon har tränat på som hon ska efter det och känns fin. Det var voltstart i hennes första lopp och nu blir det bilpremiär. Det är alltid svårt att säga hur hästar öppnar första gången, men Amazing La Marc är kvick i benen och borde hamna bra till från innerspår. Det ska vara en bra vinstchans om det inte blir strul på vägen, anser Peter.

Fyraåriga Handy Sund (e. Gift Kronos) i V64-5 drog även hon innerspår bakom bilen och där räknar Norman med att senaste loppet i kroppen ska ha gjort gott för formen. Handy Sund är startsnabb, och över sprinterdistans kan förutsättningarna knappast bli bättre. Men Peter har respekt för vad han har utanför sig bakom bilen, där framförallt Backorder kommer med fyra raka segrar och har sett smått överlägsen ut i klassen.

- Handy Sund möter flera bra hästar och jag tror att hon får svårt att vinna. 

Femåriga I Am Unique (e. Kadabra) som är med i V64-6 har genom hela karriären visat fina resurser. Peter G Norman är hennes fjärde tränare (efter Pasi Aikio, Per Lennartsson, Karl Aikio) och I Am Unique debuterade i sin nya regi efter drygt fyra månaders tävlingsuppehåll senast. Peter körde då invändigt i ett för klassen bra sällskap och I Am Unique levererade  en bra avslutning som fyra.

- Det var inte tomt i mål. I Am Unique känns uppåt efter förra starten och det här blir en spännande start, jag tror hon är redo för en stark insats. Förmodligen får hon gå barfota runt om igen, med stängt huvudlag och jänkarvagn, och jag kommer att ladda framåt, hälsar Peter G Norman.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.