Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tidigt segerbud felfri

Foto: DAN HÄLLGREN/ALN
Guli Storm och Gustav Andersson jagar årets andra seger idag. Foto: DAN HÄLLGREN/ALN

Gustav Andersson och Guli Storm hittar till vinnarcirkeln på Dannero, men det gäller att det sexårige kallblodet håller sig till rätt gångart om det ska gå vägen.

Publicerad:

Umeåamatören Gustav Andersson är strax framme vid Dannerotravet där han ska köra egentränade Guli Storm i V4-3. Kallblodet fungerade inte i den senaste starten.
- Hästen har varit lite ivrig och het och svåra banunderlag är ingen fördel. Senast trivdes han inte alls på banan och den starten glömmer vi. Guli Storm känns annars bra och jag tror att formen är fin. Även ifjol var han ivrig från start under våren, men blev sedan bättre framåt sommaren, säger Andersson.

Hur ser du på femtespår i volten?
- Det gäller främst för mig att få iväg honom felfri. Jag vill inte att hästen blir pigg och ska inte vara med i startrusningen.

Förhoppningar?
- Bara Guli Storm går felfritt hoppas jag att vi är med och slåss om segern.

Några ändringar?
- Hästen trivs bäst på torra sommarbanor. Han har fin teknik och idag kör vi med sommarbalans för första gången i år. Just nu skiner solen och jag hoppas på bra underlag. Dessutom ska jag döva ner honom med bomull och fast huva.

Och till vinnarcirkeln hittar du på Dannero!
- Ja, vi vann ju kval till Kriteriet här 2012 (sexa i finalen). Om allt är bra har hästen ett försök i Dubbelcupen nästa fredag hemma i Umeå.

Umåker kör som bekant dubbeltrav kommande helg med V75-tävlingar som höjdpunkt.
 

FAKTA

Dannero

Arena Dannero
Nyhammar 120
870 52 Nyland
Tel: 0612-505 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.