Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Top 7-formatet ändras: "Absolut här för att stanna"

Foto: Jeannie Karlsson
Peter Ågren är produktägare på produkt- och affärsutvecklingsavdelningen på ATG. Foto: Jeannie Karlsson

Efter Top 7-premiären i oktober förra året har omsättningen dalat. Nu vidtar ATG åtgärder för att lyfta spelformen.
– Vi tror absolut att Top 7 är här för att stanna, säger Peter Ågren, produktägare på produkt- och affärsutvecklingsavdelningen på ATG.

Publicerad:

Den senaste tiden har omsättningen för Top 7, spelformen där man ska hitta de sju främsta hästarna i rätt ordning, legat strax över två miljoner kronor. 
Ett par veckor efter premiären i oktober förra året var motsvarande siffra omkring fem miljoner kronor. I lördags omsattes 2.320.833 kronor på Top 7, en omgång som innehöll en så kallad rollerpot.

”Potential att höja siffran”

Nu presenterar ATG en rad förändringar för att lyfta spelformen och öka omsättningen. 
– Nu ligger omsättningen på 2,5 miljoner en vanlig lördagsomgång och vi tycker att det finns potential att höja den siffran, säger Ågren.
För att bryta den negativa omsättningstrenden görs flera förändringar i hopp om att attrahera skicklighetsspelaren. 
Redan till helgen är det nya förutsättningar för spelarna. Bland annat kommer spelarna nu kunna spela med spik på både ettan och tvåan i mål, samt ha möjlighet att skapa sina egna mallar på atg.se.
– Vi hoppas kunna locka tillbaka de som vände spelformen ryggen på grund av att de ville kunna styra mer själva. Då kan man så klart fråga sig varför vi inte gjorde så här från början, och det var ett medvetet val. Vi kom med en ny spelform som vi ville skulle uppfattas som enkel att ta till sig. Efter det får man lyssna och höra vad folk tycker och nu har vi märkt att skicklighets­spelarna inte lockas, säger Peter Ågren.
Hur mycket hoppas ni kunna öka i omsättning?
– Någon exakt nivå är svår att säga, men vi vill absolut se att omsättningen tuggar på uppåt igen. Sedan om det är om två månader eller hur lång tid framåt det ligger är också svårt att säga.
Är 2,5 miljoner för lite?
– 2,5 miljoner är ändå 2,5 miljoner. Vi har inte märkt att spel­formen har kannibaliserat på ­andra spelformer någonting egentligen. Det handlar om väldigt små ­nivåer som inte är något att ta hänsyn till än så länge, säger Ågren.

Rollerpot alltid till lördagar

Förutom mer frihet så presenteras även nya mallar som kommer att finnas ute hos ombuden. 
Där kommer även den fysiska kupongen att innehålla vissa ­förändringar, bland annat ­möjligheten att spela med singelstreck både på ­ettan och tvåan i mål.
En annan nyhet är att en rollerpot alltid kommer att landa i nästa lördagsomgång, även om det ­avgörs en extra V75-omgång innan nästkommande lördag.
För mer information om förändringarna av Top 7 – besök ATG:s hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.