Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphäst i comeback

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Riff Kronos gör comeback ikväll. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Catharina Denberger skickar upp två hästar till Solvalla ikväll och stallets försteman Admir Zukanovic ligger lågt på ena, men tror på bra chans för den andra.

Publicerad:

Först ut av stallets hästar är Valentino Strix (V86-7), som senast var ute i stenhårt sällskap i Eskilstunas Fyraåringstest som Derbyfavoriten Cash Gamble vann.

– Det blev ett tråkigt lopp, om man ens kan kalla det något lopp. Han kom i alla fall mål på 1.13,9 och vinnaren gick tre tiondelar snabbare så vi var nöjda med honom. Ska han räcka i ett sådant gäng måste han har lite draghjälp på vägen, berättar Admir Zukanovic.

Ikväll handlar det om lång distans igen, för tredje gången i rad, men det handlar inte om någon uppladdning inför Derbykvalen.

– Nej, han är tyvärr inte anmäld till Derbyt. Så vi kommer att köra vad som går i den här starten och även om det är bra hästar emot tycker jag att han ska räknas tidigt. Höstens stora mål är istället Grosser Preis von Deutschland som Riff Kronos vann ifjol och Breeders Crown.

Just Riff Kronos gör också comeback ikväll. Han har inte startat sedan i mars efter att gjort tre starter i gulddivisionen med en femteplats som bäst.

– Han har fått ta igen sig efter att startat på de så kallade ”sommarbanorna” i vintras. Allt känns som vanligt med honom nu och han har fått ett banjobb där han avslutade 1.15 sista varvet. Det har alltså inte varit några farter att tala om, men han är mycket mängdjobbad.

Ikväll startar han i Victory Tillys lopp (V86-8), som blev ett riktigt topplopp. Han möter hästar som Corky, Djali Boko, Reckless och Ivar Sånna i kampen om en direktplats till Jubileumspokalen som står på spel.

– Med tanke på startfältet borde de höja prispengarna i det här loppet. De förtjänar ett större förstapris, skrattar Admir och fortsätter; Vi har fått perfekt läge då han ska smygas igång. Det finns många lopp för honom i framtiden och Jubileumspokalen kanske ligger lite för nära i tiden för honom, men vi får se hur han känns i morgon.

Blir det några ändringar ikväll?

– Nej, Valentino Strix kommer att gå barfota bak och vanlig vagn, medan Riff Kronos kommer få barfota runt om och med jänkarvagn, avslutar Admir Zukanovic.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.