Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Tror inte att Casanova Sisu förlorar”

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Markus Pihlström tror klart mest på Casanova Sisu. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Markus Pihlström och Björn Röcklinger är två av tränarna som kan få en fin eftermiddag/kväll på Bergsåkerstravet, där det körs hela 13 lopp!

Publicerad:

Hemmatränaren Markus Pihlström är ute och känner på banmaterialet när vi når honom.
– Det är väldigt mycket material på banan just nu, så det vill till en hel del jobb för att få till det här på bra sätt. Mina hästar kommer alla att tävla med skor runt om och även brodd om banan kräver det. Det kan gå att köra barfota fram, men det sliter nog väldigt mycket på hovarna.

Markus har en intressant duo ut i V64-4, Mellby Entre och O.P.'s Fabulous. Det är inte givet vilken som har bästa chansen.
– O.P.'s Fabulous är den i grunden bästa hästen, men han har sämre läge och är mer missgynnad av distansen. Även om Mellby Entre fick en tuff resa senast och det även strulade en del var jag inte fullt nöjd med honom. Hästen var ju så väldigt bra i starten före i Gävle. Kort distans är dock ett plus.

Något nytt med O.P.'s Fabulous?
– Även om hästen vann senast hängde han på en töm och var inte som bäst. Nu är han behandlad och ska förhoppningsvis fungera bättre. Om jag måste sätta någon först i loppet så är det ändå O.P.'s Fabulous. Samtidigt ska man tänka på att det här är ett försök till en final som går om tio dagar och man vill därför inte ta ihjäl hästen för att vinna från ett sådant här läge.

Markus låter ännu mera uppåt angående Casanova Sisu i V64-5. Hästen har ordnat två raka segrar och Markus räknar med en ny fullträff.
– Jag tror inte att Casanova Sisu förlorar det här loppet. Hästen kändes ruskig i fredagsjobbet och ska klara fjärdespåret. Han var inte långt ifrån en Derbyfinal i höstas och känns ännu bättre nu.

Mattie (lopp 3)?
– Det är en väldigt fin häst som gått 1.19 som snabbast i jobb på bra sätt. Visst kan hon vinna, men det är ändå lite svårbedömt.

Björn Röcklinger har intressanta stoet Shaolin med i V64-5. Hon har fått ett lopp i kroppen efter långt skadeuppehåll.
– Shaolin hoppade över ett staket och gjorde illa ena framknäet så pass mycket att jag inte trodde att hon skulle komma tillbaka till tävlingsbanan. Men det här är en väldigt tuff dam som var bättre än väntat i comebacken.

Kan hon vara en luring?
– Jag har lite dålig koll på motståndet, men min häst är snabb ut och borde kunna ta hand om ledningen. Jag kommer dock inte svara spets om någon av de tuffa hästarna från tillägg attackerar tidigt, utan då smyger vi med istället. Helt klart kan hon vara en luring. Skor och brodd fungerar fint.

Sebastian Journey (lopp 11) och Västerbo Kapabel (lopp 13)?
– Sebastian tror jag är överlägsen här bara han sköter sig, men det är just det som är problemet. Västerbo Kapabel är inte heller så tokig och var förbättrad senast.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.