Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner med betrodd trio

Foto: MARIA HOLMÉN
Johan Untersteiner har tre betrodda hästar när Kalmar kör lunchtävlingar. Foto: MARIA HOLMÉN

Johan Untersteiner beger sig till Kalmartravet denna torsdag då det vankas lunchtrav. Med sig i transporten har en tre hästar som samtliga ser ut att bli en del betrodda.

Publicerad:

I V4-inledningen startar Caddie Jasmina från elftespår bakom bilen. Fyraåringen har varit struken inför en tilltänkt start, men har annars visat fin form den senaste tiden.
– Hon har problem med halsinfektioner som hämmar henne ibland. Hon har i alla fall tränat på fint inför det här och har gått flera riktigt bra lopp på sistone. Framförallt då Paula har kört hästen. Idag blir det till att smyga med och köra lite på chans, men hon är rätt vass i spurten, säger Johan Untersteiner.

I V4-2 har stallet ut Eder Bob, som heller inte har startat på ett tag. Ändå ser han ut bli favorit.
– Han fick en återhämtningsperiod efter att ha startat på mycket. Hästen har känts fin i jobben och även om han kanske behöver lopp i kroppen tror jag på en vettig insats. Eder Bob är rätt hygglig bakom bilen, utan att vara någon raket. Eventuellt kan det bli barfota runt om idag.

Sist, men inte minst, dyker Ellix Rhyme upp i det sjätte loppet, tillika V5-1.
– Hon satt fast i Kalmar senast med krafter sparade. Hästen är fint iordning och det är perfekt läge då hon kan öppna rätt snabbt. Jag tror på en bra insats.

Om det vill sig väl låter det som att du kan få en trevlig dag i Kalmar?
– Det är väl ingen av hästarna som bara vinner, men någon kanske kan ramla in till seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.