Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner: "Siktar på spets och slut"

Foto: Thomas Blomqvist
Foto: Thomas Blomqvist

Årets tränare 2017, Johan Untersteiner, har tre hästar till start under Halmstads lunchtävlingar.

Publicerad:

Hur är vädret i Halmstad?
- Det är gråmulet, men det är uppehåll och jag har precis varit inne på banan som håller bra skick. Trots att det legat snö på den ska det inte vara några problem att köra barfota idag.

- 1 Final Call (V4-2) gjorde en klart godkänd prestation senast på Jägersro. Spåret blev bra eftersom hon går bäst när hon får smyga längs med sargen, men distansen tror jag inte är någon fördel så här på förhand. Täta starter som det blir nu ser jag inte som något bekymmer utan det ska hon klara. Vi kommer testa att köra henne barfota runt om idag, hon har gått så tidigare utan att det blivit några lysande resultat. Utöver det blir det vanlig vagn och en murphybländare som senast.

- 4 Can Lane (V4-3) var lite ivrig och slog ihop innan bilen senast, men sedan gick han bra efter galoppen. Han var halsopererad inför den starten och det har känts både i träning samt i senaste starten att det varit bra för honom och jag har goda förhoppningar att det ska slå rätt ut även framöver. Jag tror på en bra insats och det är min bästa chans idag. Senast gick han med skor och i vanlig vagn, men idag blir det barfota runt om samt jänkarvagn. Han har gått med den utrustningen tidigare så det är inga nyheter, norskt huvudlag som senast.

-1 Guideline (V4-4) - gick bra senast och har fått bra förutsättningar i det här loppet. Jag siktar på spets och slut med honom eftersom han är startsnabb. Även Guideline kommer att gå barfota och med jänkarvagn idag, senast var det skor samt vanlig vagn. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.