Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten

Dannero står värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är som vanligt på plats och följer när travsportens elitserie är på plats. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som i dag är 14:30.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framförallt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start på V75 14.30.

Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.

För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

SENASTE NYTT

(14.20) 7 O.P.'s Flirt (V75-1) har det stått överallt under veckan att det ska bli barfota runt om på. Så blir det inte, då hästen på nytt är anmäld barfota fram.

(13.55) 2 Part Nan Angelen (V75-6) har bra distans och läge. Helhetsmässigt ser det bra ut på förhand även om det är några bra emot. Jag ska ta beslut efter värmning om han ska gå barfota runt om. Troligtvis kommer han gå så, menjag vill känna på honom om jag vill ha lite vikt fram, säger Robert Bergh på stallbacken.

(13.42) 5 Caddie Hit (V75-6) kommer jag ladda iväg rejält med så får vi se om vi kommer till ledningen. Jag kör med skor bak då han är snabbare från start med den balansen, säger Mattias Djuse.

(13.40) 4 Nahar (V75-3) har sett fin ut och jag tror han kommer vara riktigt bra idag. Nu fick jag veta att de har tagit bort den extra bilprovstarten man brukar ha innan V75 och han är van sina rutiner med det. Det är surt och struligt att han inte får göra det då han har hoppat tidigare, säger Robert Bergh på stallbacken.

(13.22) 10 Tangen Haap (V75-5) är jag alltid optimist med. Jag har två lopp att köra, kör de för sakta där framme sticker jag nog redan efter 400-500 meter, annars sitter jag och bevakar hästarna bakom mig, det är dem jag kör mot, säger Björn Karlsson på stallbacken.

(13.15) Öystein Tjomsland tränar 2 Tangen Piril (V75-2) som är favorit i Kallblodskriteriet, men han har respekt för en häst.
– Galileo gick 1.25,8 på Leangen utvändigt oss efter galopp och det kan bli väldigt tufft att slå honom, men vi ska göra ett försök. Jag rekommenderar att strecka Galileo och Tangen Piril, det tror jag räcker, säger Öystein Tjomsland på stallbacken.

(13.05) 1 Nadal Broline (V75-7) kunde läget ha varit sämre för. Det är innerspår som kan vara lite frågtecken, men han är bra från början också. Händer det inget märkvärdigt med banan kommer han gå barfota runt om, säger Reijo Liljendahl på stallbacken.

(13.00) 4 Montdore (V75-1) är i väldigt bra form, men det är lurigt med fjärdespår. Det kan innebära att jag tappar massa metrar för att ta iväg honom felfri, säger Robert Bergh på stallbacken.

(13.00) – Spår ett är bättre än tolv för 1 Antti Sisu (V75-4) så får vi se om vi kan hålla ut de andra, Formen känns på rätt väg och löser det sig är han med och gör upp om segern. Vi ska värma och se, är allt bra tror jag det blir barfota runt om. Han gick bra senast när han gick barfota bak och det kändes som en extra växel, säger Mattias Djuse på stallbacken.

(12.55) 4 M.T.Jeopardy (V75-4) var riktigt bra på Solvalla och gick ett starkt sistavarv. Han verkar mjuk och fin hemma och tror han gör ett bra lopp igen. Vi åkte tidigt när det inte var så varmt och resan har gått bra. Vi hoppas och tror att han gör ett liknande lopp idag som senast. Tyvärr måste han gå med minst bakskor idag, vi får se efter värmningen. Han har vunnit nästan alla sina lopp med skor så jag tror inte det är så stort minus, säger Emil Magnusson hos Stefan Hultman.

(12.50) 11 Premier Kronos (V75-1) är anmäld barfota fram och inte med skor runt om som varit sagt under veckan. Med den balansen har hästen tagit sina senaste tre segrar. 12 Hard Livin (V75-3) är anmäld med skor bak. Han har gått barfota runt om i sina 14 senaste starter.

(12.30) – Vi har anmält 1 Nadal Broline (V75-7) barfota runt om. Banan är så pass fin så vi bestämmer efter sista värmningen. Men det är tyvärr efter V75 spelstoppet. Vet att infon är viktig för er spelare, vi gör så gott vi kan. Men vi måste se efter hästens bästa därför blir det såhär denna gång, skriver Reijo Liljendahl på Twitter.

(12.30) Det blir inte barfota runt om på 4 M.T.Jeopardy (V75-4), som varit aviserat i veckan, utan bara barfota fram. 4 Nahar (V75-3), 1 Antti Sisu (V75-4) och 2 Zenit Brick (V75-7) är samtliga anmälda barfota runt om. Det är premiär med den balansen för Antti Sisu och Zenit Brick.

SAMMANFATTNING

V75-1

2 Bandit Hornline kommer utrustas med öppet huvudlag istället för halvstängt.
– Bandit Hornline är i otroligt fin författning och satt fast förra helgen, det brukar vara en formhöjare. Det är inget nyttigt för Bandit att svara Montdore och hästarna har sina styrkor på olika sätt. Han ska med direkt om man garderar Montdore, säger Robert Bergh.

4 Montdore har tagit fyra av årets fem segrar då han suttit utvändigt om ledaren inför slutvarvet. Femåringen har haft spår fyra i voltstart tre gånger tidigare och gått iväg felfritt varje gång. Hästen ska gå med skor bak denna gång.
- Montdore är längst fram i form i utvecklingen av mina två hästar i loppet. Han är lite spänd när han ska in i volten och jag skulle säga att galopprisken är 30 procent. Positivt mot gångerna före är att han kändes mer motiverad senast fast att han var bakom hästar från början, även om det blev dödens ändå och det håller på att hända lite mer med honom rent mentalt. Han är min bästa chans på V75, säger Robert Bergh.
Det är lurigt med fjärdespår. Det kan innebära att jag tappar massa metrar för att ta iväg honom felfri, säger Robert Bergh på stallbacken

6 Pedro Bi har under veckan aviserats gå i ”vanlig” vagn, men så blir inte fallet. Däremot får han norskt huvudlag på sig istället för det helstängda som han hade senast.
– Pedro Bi var inget bra sist. Inte hittat nåt fel. Provar igen. Bra läge. Barfota runt oom, norskt huvudlag och custom jänkarvagn, skriver Reijo Liljendahl på Twitter.

7 O.P.'s Flir har det stått överallt under veckan att det ska bli barfota runt om på. Så blir det inte, då hästen på nytt är anmäld barfota fram.Stefan Söderkvist kör hästen för första gången.

10 Aristocat Boko ska gå i ”vanlig vagn” istället för jänkarvagn nu när det är voltstart.
– Aristocat Boko har fått träna på ett tag, känns fin hemma. Bra smygläge. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn. Outsider, skriver Reijo Liljendahl på Twitter.

11 Premier Kronos är anmäld barfota fram och inte med skor runt om som varit sagt under veckan. Med den balansen har hästen tagit sina senaste tre segrar.

V75-2

1 Galileo har mött Tangen Piril fyra gånger och förlorat vid tre tillfällen. Vid två av de tre förlusterna satt Galilelo i dödens.
– Jag valde innerspår då min tanke är att hålla ledningen och köra i den positionen, säger Geir Flåten.

2 Tangen Piril har vunnit sex lopp i livet; fyra från ledningen och två från dödens. Som tidgare blir det aluminiumskor fram, järnskor bak och öppet huvudlag.
– Det är synd att vi har Galileo på insidan, men min häst klarar av att göra grovjobb själv om det krävs. Givetvis måste jag tro på bra segerchans, säger Öystein Tjomsland.
– Galileo gick 1.25,8 på Leangen utvändigt oss efter galopp och det kan bli väldigt tufft att slå honom, men vi ska göra ett försök. Jag rekommenderar att strecka Galileo och Tangen Piril, det tror jag räcker, säger Öystein Tjomsland på stallbacken.

3 Tangen Loke är obesegrad efter tre starter och körs av Ulf Ohlsson för första gången. Det blir på nytt järnskor runt om och helstängt huvudlag.
– Tangen Loke är en häst som har stor fart i benen och jag blir inte överraskad om han lyckas ta sig till ledning, säger Öystein Tjomsland.

4 Gnistas Adonis kommer troligtvis utrustas med ryckhuva för första gången. Tidigare har han tävlat med fast bomull.

5 Perle Odin tävlar med rycktussar för första gången, vilket har fallit väl ut i jobb enligt Gunnar Melander.

9 Sigmunn kommer för första gången i livet att gå i jänkarvagn och tävla barfota runt om.
– Sigmunn gick jobb på Drammen i tisdags med jänkarvagn och barfota runt om. Det föll väldigt bra ut och jag tror att det kommer förbättra hästen ganska rejält, då han tidigare gått i tung sulky och med skor. Efter tisdagens jobb skulle jag inte bli helt överraskad om Sigmunn skräller, säger Jan Martin Bjerring.

V75-3

1 Shaq Is Back har bra form. Jag tycker nästan han har presterat bättre över 2.140 meter på sistone än 1.640 meter. Skulle han komma till ledningen tror jag han säljer sig väldigt dyrt. Möjligen plockar vi bort det norska huvudlaget, säger Daniel Redén.

2 Parkin kommer eventuellt gå med open eye-huvudlag för första gången, samt jänkarvagn.

4 Nahar är tänkt att tävla barfota runt om, vilket han har gjort 16 gånger på svensk mark. Det har renderat i fyra segrar. Dessutom vann hästen på 1.10,5a/2.140 meter den 15 november på Solvalla förra året när han tävlade utan skor, även om det är inrapporterat skor runt om den gången.
– Nahar vill jag inte köra i dödens med, hellre att komma ner fort i ryggar och köra sista 600, det vore optimalt. Senast var många faktorer att han förlorade, framför allt att han hade stått över och behandlats. Sedan valde jag att ha tyngre balans, men han blev alldeles för tung. Han såg seg ut från sidan och det berodde på att han inte fick upp farten helt enkelt. Nahar är väldigt effektiv barfota runt om och så blir det nog. Jag har bra feeling, mer feeling i detta guldlopp än jag hade i Boden för tio dagar sedan. Vi har lagt på träningen som han brukar få när han är bra med sju-tio dagars mellanrum. Det kan också bli helstängt huvudlag, jag får se hur mysig han är i värmningen, han känns lite för behaglig nu för tiden och det är dags att göra något med skygglapparna nu, säger Robert Bergh.
Nahar har sett fin ut och jag tror han kommer vara riktigt bra idag. Nu fick jag veta att de har tagit bort den extra bilprovstarten man brukar ha innan V75 och han är van sina rutiner med det. Det är surt och struligt att han inte får göra det då han har hoppat tidigare, säger Robert Bergh på stallbacken.

5 Knows Nothing har en seger på fem försök över medeldistans.
– Knows Nothing var jättebra sist och håller toppform. Går som vanligt barfota runt om, spydervagn och stängt huvudlag. Räknas, skriver Reijo Liljendahl på Twitter.

6 Luckycharm Hanover har jag bara fått ut 40 procent av det han kan. Det är en väldigt svår häst, men vi är på rätt väg. Senast var han jättebra, han lämnade ändå hyggliga guldhästar med 20 meter, men det är annat motstånd nu och vi behöver lite hjälp på vägen. Han kan nog städa av ett sådant här gäng om han har en bra dag, säger Daniel Redén.

10 Porthos Amok går eventuellt med skor bak. På den balansen har hästen fem pallplatser på tio försök, varav en seger.

12 Hard Livin har tagit fyra av sina fem segrar i Sverige från ledningen eller dödens. Hard Livin är anmäld med skor bak. Han har gått barfota runt om i sina 14 senaste starter.
– Hard Livin håller väldigt bra form och var nedsatt av hovböld senast. Normalt ska det ändå inte gå härifrån och vi får jaga pengar med honom, säger Daniel Redén.

V75-4

1 Antti Sisu kommer troligen att tävla barfota runt om för första gången. Balansen bestäms efter värmning. Han gör debut från innerspår bakom bilen.
– Antti Sisu fick jag ta tag i riktigt senast så han inte skulle springa över hästarna framför. Jag vet inte själv hur snabbt han kan öppna. De gånger jag har haft framspår med honom har jag tagit det rätt lugnt med honom, säger Mattias Djuse.
– Spår ett är bättre än tolv för Antti Sisu så får vi se om vi kan hålla ut de andra, Formen känns på rätt väg och löser det sig är han med och gör upp om segern. Vi ska värma och se, är allt bra tror jag det blir barfota runt om. Han gick bra senast när han gick barfota bak och det kändes som en extra växel, säger Mattias Djuse på stallbacken.

2 Broadway Laday ska lättas i balansen till skillnad mot senaste starten. Tre av fem gånger har sexåringen spetsat bakom bilen.

4 M.T.Jeopardy får Torbjörn Jansson i sulkyn för första gången. Av hästens fyra segrar är en tagen från spets, en i dödens och två bakifrån. Det blir inte barfota runt om, som varit aviserat i veckan, utan bara barfota fram.
M.T.Jeopardy var riktigt bra på Solvalla och gick ett starkt sistavarv. Han verkar mjuk och fin hemma och tror han gör ett bra lopp igen. Vi åkte tidigt när det inte var så varmt och resan har gått bra. Vi hoppas och tror att han gör ett liknande lopp idag som senast. Tyvärr måste han gå med minst bakskor idag, vi får se efter värmningen. Han har vunnit nästan alla sina lopp med skor så jag tror inte det är så stort minus, säger Emil Magnusson hos Stefan Hultman.

9 Kick Madrick hade jag hoppats på framspår med, jag hade velat testa henne lite grann och se vad hon kunde över 1.640 meter för jag tror hon kan springa ganska fort. Nu får vi hoppas att de andra kör fort, då brukar hon gå bra till slut med bra resa, säger Oskar Kylin-Blom.

11 French Me är det avslag på. Den här uppgiften tror jag inte han löser från det här läget. Jag kommer sätta på halvstängt för första gången sedan han kom till mig, säger Robert Bergh.

12 Global Racecourse har två segrar och en galopp med Ulf Ohlsson.

V75-5

2 Solbacka Pilen kommer tävla med trekvartstängt istället för helstängt huvudlag. Dessutom kommer han få tyngre bakskor och även byte av skor fram.

3 Knoppen Skarpek lättas minst till aluminiumskor runt om, men det kan även bli tal om barfota runt om, vilket i så fall blir för andra gången. Första gången var i juli 2012 då det slutade med upprepade galopper.

4 Sundsvik går barfota runt om för fjärde gången på svensk mark. De tre tidigare gångerna har inte givit någon seger.

11 Åsakjappen ska gå barfota bak för första gången i Sverige.

10 Tangen Haap är jag alltid optimist med. Jag har två lopp att köra, kör de för sakta där framme sticker jag nog redan efter 400-500 meter, annars sitter jag och bevakar hästarna bakom mig, det är dem jag kör mot, säger Björn Karlsson på stallbacken.

13 Trippa Undan gick jättebra senast. Örjan gick ut lite 500 kvar och gick sedan ner igen, då tappade vi farten. Annars tror jag vi hade varit trea i mål och då hade hon gått 1.22,5 istället för 1.23 blankt. NU är det ett halvvarv längre och det tror jag nästan bara gynnar henne, säger Oskar Kylin-Blom.

14 Titan Tabac reser bra och det är inga problem. Resan till Dannero brukar ta fem timmar. Det ser ut som det har gjort i de andra loppen han har startat i. Det är fyra-fem stycken som är bra, men han har vunnit och löpt jämnt med dessa hästar förut och jag måste tro på bra chans, säger Staffan Falk.

15 Mel Odin ska tävla med skor runt om den här gången, precis som näst senast (fel i prgorammet, reds. anm.)

V75-6

2 Part Nan Angelen har tagit karriärens sex triumfer då han körts i ledningen. Senast var första gången hästen tävlade barfota runt om.
– Part Nan Angelen tycker jag inte det såg ut som att det var balansens fel att han galopperade senast, utan ren jäkla otur. Jag kommer nog köra barfota runt om igen. Det har varit väldigt positivt på honom tre-fyra veckor, han har bättre form nu än när han tävlade på V75 då. Det är bra förutsättningar och han har jättechans att kunna avgöra det här loppet, säger Robert Bergh.
– Det är bra distans och läge. Helhetsmässigt ser det bra ut på förhand även om det är några bra emot. Jag ska ta beslut efter värmning om han ska gå barfota runt om. Troligtvis kommer han gå så, menjag vill känna på honom om jag vill ha lite vikt fram, säger Robert Bergh på stallbacken.

3 Lucky Luke Zenz ska tävla barfota runt om, till skillnad från skor runt om som han hade i årsdebuten. På barfotabalansen har hästen en seger och två andraplatser.

4 Magic Number går eventuellt i jänkarvagn för första gången i nuvarande regi. Dessutom slår man på bakskor.

5 Caddie Hit tävlar eventuellt barfota runt om till skillnad mot de tre senaste starterna. Dessutom kan det bli jänkarvagn för första gången.
– Caddie Hit har trivts bra när han fått gå i ledningen. Han kan öppna rätt bra, det är mycket positioner som kommer avgöra, men min häst är inte helt borta, säger Mattias Djuse.
– Jag kommer ladda iväg rejält från start så får vi se om vi kommer till ledningen. Jag kör med skor bak då han är snabbare från start med den balansen, säger Mattias Djuse på stallbacken.

6 Danne Edel kommer tävla med en lätt aluminiumskor enbart vänster bak. Värt att notera då det i balansinformationen noteras som skor bak överlag.
– Danne Edel hoppa sist, bil nu, då ska han funka. Sko på vänster bak. Custom jänkarvagn och stängt huvudlag. Outsider, skriver Reijo Liljendahl på Twitter.

8 Cab Hornline tror jag är lite bättre när det blir två eller tre veckor mellan starterna som nu. Att köra som en idiot för att komma till ledning finns dock ingen anledning till. Skulle det bli tuff körning och man kommer ner i tredje-fjärde utvändigt har han en rejäl speed till slut. Han känns grymt fin hemma, säger Jimmi Ehlers.

10 Kalanchoe P.R. går barfota runt om istället för barfota fram som han gjort i Finland på sistone. På den balansen har det blivit en seger, två andraplatser och en oplacerad i Sverige.

12 Quattro Lane går barfota runt om, som vid segern för fyra starter sedan.

V75-7

1 Nadal Broline har haft innerspår två gånger bakom bilen och då tagit ledningen, samt hittat ut tidigt till dödens. Det blir skor bak den här gången då hästen har V75-final att tänka på nästa vecka.
– Nadal Broline var helt grym sist och känns fortsatt fin hemma. Öppnar vettigt. Kommer han till ska han räknas. Barfota fram, norskt huvudlag och spydervagn. Håller Nadal Broline som vår bästa chans, skriver Reijo Liljendahl på Twitter.
– Vi har anmält Nadal Broline barfota runt om. Banan är så pass fin så vi bestämmer efter sista värmningen. Men det är tyvärr efter V75 spelstoppet. Vet att infon är viktig för er spelare, vi gör så gott vi kan. Men vi måste se efter hästens bästa därför blir det såhär denna gång, skriver Reijo Liljendahl på Twitter under lördag förmiddag.
– Händer det inget märkvärdigt med banan kommer han gå barfota runt om idag, fastslår Reijo Liljendahl på stallbacken.

2 Zenit Brick går evenutellt barfota runt om för första gången, men det bestäms efter värmning.

4 Sorbet gick ett bra slutvarv senast och höll farten bra. Han lever bara på sin styrka och är bäst om det hade varit ett halvvarv till. Den här hästen är ganska grön och jag vill att han ska få blåsa ur sig lite. Det blir ingen söndagspromenad, säger Daniel Redén.

5 Priamo Caf kommr ha tåskor bak istället för som senast plastade hovar.

6 Speed Delicious tycker jag inte har den rätta formen. Däröfr ligger jag lite lågt och han möter några bra som är formstarka, säger Robert Bergh.

7 Conlight Ås går barfota runt om för första gången i karriären.

8 Only In It's Class har höjt sig efter senaste loppet och gått framåt. Han kan mycket i ljusa stunder, men behöver maxtur för att det ska lösa sig, säger Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.