Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-Akuten

Senaste nytt inför V75. Jägersro står som värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:
Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.
 

 

Senaste nytt:

(16.07) Mindre än 15 minuter till spelstopp. Det finns inga rapporter om hästar som rest eller värmt dåligt. Största snackisarna är att 12 Delicious U.S. (V75-7) ska tävla barfota runt om det inte kommer regn samt att Nicklas Dyrberg vill se 4 Zinedine Bob (V75-1) i spets, vilket kan ställa till det för storfavoriten 6 Shadow Woodland (V75-1). Att 5 Breidabriks G.T. (V75-3) ska tävla barfota runt om för första gången bör också noteras.
 
(15.59) Steen Juul har berättat för TV4 att han kommer att satsa allt på ett kort från start med 1 Takethem (V75-6).
 
(15.57) Conrad Lugauer var nöjd med värmningen på 1 Victorious Star. Hästen var lugn och fin.
 
(15.49) Per Berg Thomsen ska kontrollera bakhovarna på 6 Staro Happy Hour efter lopp 4 innan han avgör om det blir barfota runt om.
 
(15.36) Angående förra inlägget så är det mulet över Jägersro, men enligt SMHI:s prognos kommer det att vara uppehåll.
 
(15.33) Daniel Redén skriver på Twitter att det lutar åt barfota runt om på 12 Delicious U.S. (V75-7) eftersom banan är så fin. Kommer minsta regn blir det dock skor.
 
(15.22) Nicklas Dyrberg berättade för TV4 att han vill se 4 Zinedine Bob i ledningen. Dessutom kommer hästen att tävla med jänkarvagn. Intervjun gjordes tidigare idag före värmningen.
 
(15.16) 10 Qualis Talis (V75-2) är anmäld barfota runt om. Hästen har tävlat på den balansen vid tre tillfällen, men det var ett tag sedan senast. Hästen är endast streckad på två procent.
 
(15.08) Delicious U.S. (V75-7) är anmäld barfota runt om. När Daniel Redén var gäst i V65 Direkt igår lät det som att det lutade starkt åt skor.
 
(15.02) Carl Hohan Jepson berättar i ATG Live att 5 Ritzo (V75-2) ska testas barfota runt om i värmningen efter lopp 3 och beslut om det blir så i loppet kommer efter det.
 
(14.58) Omgångens tre mest streckade hästar är 6 Shadow Woodland (V75-1) på 65 procent, Scellino Luis (V75-6) på 56 procent och Victorious Star (V75-2) på 49 procent.

(14.56) 9 Popular Broline (V75-5) är anmäld barfota runt om. Hästen har tävlat utan skor bak de tre senaste starterna, men det är första gången framskorna ryker om det blir enligt barfotainformationen i lopp.
 
(14.48) Det har pratats en del om taktikval gällande 4 Zinedine Bob (V75-1). Det ska förtydligas att kommentaren ”Det lär bli ledningen och sedan får vi se om det kommer någon bra att släppa till." som fanns på denna sida sades tidigare i veckan och bör tas med en nypa salt då det förekommit andra uppgifter i andra sammanhang. Noteras bör att det är Stefan Söderkvist som håller i tömmarna.
 
(14.35) En av Travrondens utsända fick en pratstund på stallbacken med Frank Sörensen som tränar favoriten 5 Kax The Flax (V75-5). Han berättade att han var utan tränarseger på V75 hittills, men trodde bra chans. Han fortsatte att hästen är väldigt rejäl och tål att gå i spåren, men inte så snabb ut och viss oro var stoet hamnar fanns.
 
(14.30) Skoinformationen ramlar in efterhand. Mest anmärkningsvärt är att 5 Breidabliks G.T. (V75-3) och 4 Apple Tee (V75-4) är anmälda barfota runt om. Blir det så i lopp är det första gången för båda hästarna.

(14.30) Ytterligare två strykningar har kommit in under dagen. Det är 3 Teyla (V75-4) och 7 Västerbo Highflyer (V75-7) som inte kommer till start. Det förstnämnda återbudet gynnar 4 Apple Tee (V75-4) som nu kommer att starta från ett mindre snävt tredjespår och dessutom slipper häst på spår två.

V75-1

Utrustningsändringar
1 Ja El Tomcat ska eventuellt tävla med mask istället för skygglappar.
2 Long Night kommer troligen att tävla barfota runt om för första gången på tre starter.
3 Zinedine Bob ska utrustas med helstängt huvudlag, vilket borgar för laddning från början.
5 Screen Height kommer att tävla utan skor runt.
9 Nelle Pride skiftar från goggles till open eye-huvudlag. Dessutom rycks samtliga skor.

V75-2

Conrad Lugauer berättar för Travronden att han inte tycker det motiverat att 1 Victorious Star är så stor favorit. Dels finns det risk att han blir över och dels galopperade han från start senast, vilket man inte kan bortse ifrån.

Stefan Melander tror att täta starter gynnar 5 Screen Height.

Utrustningsändringar
4 Abaz America planeras att täcla barfota runt om för tredje gången i Sverige.
5 Ritzo ska eventuellt tävla barfota runt om för första gången, det avgörs efter värmningen som görs efter lopp 3. Hästen har tidigare gått barfota bak för det mesta.
6 Usain Colt återgår till barfota runt om.
11 Crazy Foot Mambo ska tävla med skor runt om.

V75-3

Utrustningsändringar
1 Lill Hugo testas eventuellt med norskt huvudlag för första gången.
3 Mr Jäger är anmäld barfota runt om. Det var ett tag sedan hästen tävlade så och ordinarie balans är järnskor på framhovarna.
4 Speedy Sus får bakskor på sig till skillnad mot senast.
5 Breidabliks G.T. ska utrustas med norskt huvudlag för första gången istället för halvstängt. Hästen är dessutom anmäld barfota runt om, vilket i så fall blir första gången.
12 Return To Sweden återgår till norskt huvudlag istället för trekvarts som senast.
15 Djali Boko ska troligen gå med skor på samtliga hovar.

V75-4

4 Apple Lee är nedstruken till tredjespår och slipper dessutom ha häst iannför som startar från andraspår.
 
Jerry Riordan berättar att 13 Flyer Boshoeve är knepig i bilstart, men sköter sig när det är voltart och bedömer galopprisken som liten.
 
Utrustningsändringar

4 Apple Lee är anmäld barfota runt om, vilket är ny balans om det blir så i lopp.
6 Staro Happy Hour återgår till barfota runt och eventuellt lämnas skygglapparna i stallet eftersom det är voltstart.
9 Science Brodda kommer att tävla med skor runt om.
11 Looking Lovely ska trava med vanlig vagn då det är voltstart.
15 Vacation Silvio kommer att springa med skor runt om.

V75-5

Lutfi Kolgjini berättade i V65 Direkt igår att han ser 2 Pharaon Face som sin klart bästa vinstchans i omgången.
 
Utrustningsändringar
7 Quintessence har tävlat med goggles på sistone, men ska tävla med öppet huvudlag den här gången.
8 Pacificator ska gå med goggles istället för halvstängt norskt huvudlag. Hästen har tidigare tävlat bra med "kupor".
11 Dokonjo kommer eventuellt att utrustas med helstängt huvudlag för första gången. Han har tävlat med can't see back-huvudlag de senaste starterna.

V75-6

Steen Juul menar att 1 Takethem är "skapligt startsnabb" och att han går från alla positioner.

Utrustningsändringar
7 Alvena Take It ska tävla med jänkarvagn igen. Senast när det var voltstart gick hon med vanligt vagn.
10 Napoleon C.D. skiftar eventuellt från öppet till norskt huvudlag.

V75-7

Daniel Redén berättade i V65 Direkt att 12 Delicious U.S. förmodligen ska tävla med skor, att hästen knappast har absolut toppform och att han vill se Örjan Kihlström servera henne ett "Örjan-lopp", det vill säga köra till slut.

Utrustningsändringar
6 Repay Merci växlar från rycktussar till ryckhuva.
12 Delicious U.S. är anmäld barfota runt om.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.