Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Axevalla

Axevalla är det som arrangerar tävlingarna den här lördagen, och självklart är Travronden på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.

 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(16:08) 5 Picasso Tilly (V75-1) och 6 Diggers Elias (V75-7) är två av dagens skrik och båda streckas flitigt av de sena V75-spelarna. Anledningen är att båda har seglat upp som heta spetskandidater.

(16:05) 5 Västerbo Realhigh (V75-3) ska lättas 200 gram per framben jämfört med i comebacken senast. Paw Mahony var nöjd med den första värmningen.

(15.47) Det har varit långsamma tider i de tre inledande loppen och banan är nog mer krävande än vad det först verkade.

(15:45) Erik Svensson tyckte att 10 Boomer (V75-1) värmde lite bättre än vanligt.

(15:30) Banan ser ut att vara i bra skick. Möjligen kan den vara något hård under ytan och vissa ekipage funderar på brodd. Det ska vara en plusgrad och uppehåll under eftermiddagen.

(14:45) Erlend Rennesvik ser 1 Campo dell Oro (V75-6) som fin bästa chans idag.
– Han har inte varit bottnad vid segrarna och får han vara frisk och hel kommer han tjäna mycket pengar i år. Jag tror vi håller ledningen, sedan får vi se hur snabbt tilläggshästarna kommer ikapp, men jag har lust att köra i spets.

(14:28) 4 Pearl Face (V75-2) ska förutom att hon får stänkmask på sig även byta från öppet huvudlag till can´t see back.

(14:22) – 11 Västerbo Highscore (V75-5) fastnade med vinanrkrafter senast. Han äör ganska stark och vi får kanske ge oss iväg varvet kvar om det inte blir högt tempo. Vi måste ha tur härifrån, men han är inte sämre än de bra hästarna med framspår, säger Ulf Eriksson.

(14:07) – 7 Ski To The Max (V75-7) kändes ovanligt alert i senaste jobbet och ska eventuellt gå med helstängt huvudlag för första gången på länge, berättar Marcus Schön på Twitter.

(14:00) – 1 Persimmon Face (V75-5) tror jag håller ledningen eller så blir det galopp. Stefan måste prova att ladda från det här läget, säger Admir Zukanovic.

(14:00) 6 Diggers Elias (V75-7), som är nedstruken ett hack, hade norskt huvudlag senast, men nu kan det bli can’t see back. Hästen har mestadels tävlat med öppna huvudag tidigare.
– Jag skickar det som går från början. Han är medium plus från start och jag försöker hålla ut Re Doc och ta mig förbi Emmett Brown. Det borde kunna bli ledning, säger Carl Johan Jepson.

V75-1

2 Calypso Am är klart gynnad om det blir fast och fin bana, säger Admir Zukanovic.

3 Oscar Rhode ska värmas i jänkarvagn.

6 Swimming Pool är en trevlig häst som framför allt är stark. Han står bra inne, är gynnad av strykningar samt distans och ska definitivt streckas, säger Bjön Goop i Björnkollen.

Erik Svensson tyckte att 10 Boomer värmde lite bättre än vanligt.

V75-2

2 Knösus Ulrika kommer eventuellt att tävla med norskt huvudlag för första gången.

4 Pearl Face stördes av stänk senast och kommer gå med stänkmask. Dessutom blir det can´t see back istälelt för öppet huvudlag.

6 Global Revenue får eventuellt rycktussar i öronen för första gången.

V75-3

6 Journey ska värmas i jänkarvagn och går han med det i loppet är det i så fall första gången.

8 Seducedbyaface kommer eventuellt att tävla i jänkarvagn.

V75-4

2 Fridericus är ritkigt startsnabb och jag hoppas förstås kunna spetsa och släppa till Nuncio, säger Veijo Heiskanen.

4 Winning Love kommer att tävla med helstängt huvudlag.

5 Thai Brooadway känns fin och gör bra lopp. Vi får köra om andrapriset, säger Björn Goop i Björnkollen.

V75-5

1 Persimmon Face tror jag håller ledningen eller så blir det galopp. Stefan måste prova att ladda från det här läget, säger Admir Zukanovic.

4 Brando Boko ska gå med ryckuva för första gången i Stenströmers regi samt en Custom "jänkarvagn".
– Han är riktigt startsnabb och jag hoppas han kommer till ledningen. Då kör vi där, säger Ulf Stenströmer.

6 Dacia Scoop ska tävla i jänkarvagn.

7 Vekas Goldwing ska gå med helstängt huvudlag.

9 Kapten Haddock kommer att testas med jänkarvagn i värmningen. Går han med det i loppet är det för första gången.

– 11 Västerbo Highscore fastnade med vinanrkrafter senast. Han äör ganska stark och vi får kanske ge oss iväg varvet kvar om det inte blir högt tempo. Vi måste ha tur härifrån, men han är inte sämre än de bra hästarna med framspår, säger Ulf Eriksson.

V75-6

Erlend Rennesvik ser 1 Campo dell Oro som fin bästa chans idag.
– Han har inte varit bottnad vid segrarna och får han vara frisk och hel kommer han tjäna mycket pengar i år. Jag tror vi håller ledningen, sedan får vi se hur snabbt tilläggshästarna kommer ikapp, men jag har lust att köra i spets.

2 Frisco Runner har tävlat med trekvartsstängt huvudlag, men nu kan det bli norskt huvudlag.

3 Tibau ska eventuellt tävla med ryckhuva med fast bomull.

4 Fleeton har tävlat med helstängt norskt, men nu blir det kanske tal om helstängt huvudlag.

6 Ecupos Charlie har tävlat med öppet huvudlag, men nu blir det halvstängt för att göra honom lite mer fokuserad.

10 Vinder tävlade med järnskor och broddar senast. Nu blir det aluminiumskor och broddfritt.

11 Great King Wine ska gå med rycktussar för andra gången, men senast rycktes de aldrig och växeln är alltså otestad.
– Han har mött tuffare hästar och är stabil. Pass upp på den, säger Admir Zukanovic.

15 Magic Happens tävlade med jänkarvagn senast, men nu blir det vanlig vagn.
– Han har bara gjort sex starter och gjort topplopp varje gång. Han är bra och jag tror att han har en intressant säsong framför sig, säger Peter Untersteiner.

V75-7

2 O.P.Q.C. ska tävla med någon form av stängt huvudlag för att bli snabbare från start.

4 Handsome Knight ska utrustas med norskt huvudlag, vilket han tävlat bra med tidigare.

6 Diggers Elias, som är nedstruken ett hack, hade norskt huvudlag senast, men nu kan det bli can’t see back. Hästen har mestadels tävlat med öppna huvudag tidigare.
– Jag skickar det som går från början. Han är medium plus från start och jag försöker hålla ut Re Doc och ta mig förbi Emmett Brown. Det borde kunna bli ledning, säger Carl Johan Jepson.

7 Ski To The Max kändes ovanligt alert i senaste jobbet och ska eventuellt gå med helstängt huvudlag för första gången på länge, berättar Marcus Schön på Twitter.

– Örjan Kihlström var helnöjd med 9 Beppe Am efter galoppen senast, berättar Kenneth Haugstad.

12 Hertig Shim får en jänkarvagn bakom sig efter två starter med vanlig vagn.

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.