Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Eskilstuna

Senaste nytt inför V75. Eskilstuna står som värd för lördagens V75-tävlingar och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.

Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp. För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

SENASTE NYTT!
(16.15) – Jag tycker att banan har torkat upp lite och den är bättre. De har dragit av den lite också, säger Ulf Ohlsson om banan.

(15:49) – Banan är ojämn idag. Den är fast och fin på en del ställen och släpper på en del ställen och det är inte bra för 3 Polycrates Face (V75-2) som har ett stort steg, säger Lutfi Kolgjini.

(15:41) – Jag brukar vara ganska kritisk till sista jobbet och hitta småfel, men det kunde jag inte göra den här gången på 9 Dark Xray (V75-7). Jag tror att han kan vara med långt framme, säger Håkan K Persson.

(15.29) – Tyvärr så sa inte värmningen så mycket. Den var varken bra eller dålig, sa Oskar Svanberg om värmningen på 2 Usain Henna (V75-1).

(15:29)
– Jag tror inte 3 Next To None Sib (V75-1) är så gynnad av den tunga banan, men den verkar torka upp lite, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

(15:20) 5 Ebony Boko (V75-2) och 5 Playing Tua (V75-5) är två hästar att hålla koll på idag. Banan är något tung i dag och båda hästarna är obesegrade på det underlaget efter två försök.

(15:05) – Banan är urusel och tungsprungen. Det är inget som kommer passa 6 Knows Nothing (V75-3) idag och det drar ner hans chanser. 10 Västerbo Paymyday (V75-1) tror jag kommer gilla banan och hans styrka kommer att komma till rätta. 2 Alex Evo (V75-4) trivs nog inte heller på banan, säger Reijo Liljendahl.

(15:01) – Man ska tänka på att 11 Global Racecourse (V75-7) har tjänat mycket pengar snabbt och har ett tråkigt läge, men summa sumarum tycker jag att det är min bästa chans idag, säger Erik Adielsson.

(14:57) – Jag vet inte exakt vad jag har 2 Usain Henna (V75-1). Det ska bli spännande att se var jag har honom idag. Skulle han värma riktigt bra är det intressant idag. Han har även värmt lite sämre, men ändå varit bra i loppen. Jag är lite osäker på om jag har honom på topp, säger Oskar Svanberg.

(14:40) – Det känns konstigt att man kör en sådan häst som 7 Food Money (V75-3) och ändå inte känns som man kan vara med i spetsstriden. Spelarna ska räkna med Food Money, men inte från start. Men jag kanske hellre tar dödens än att hamna i femte-sjätte utvändigt, säger Jennifer Tillman.

(14:33) 2 Usain Henna är anmäld barfota runt om, vilket var den tänkta balansen, fast Oskar Svanberg ville se banan först innan han bestämde sig helt.

(14:25) – Jag tycker 10 Västerbo Paymyday (V75-1) har ett bra läge och han trivs bra på 2.640 meter. Jag hoppas att han ska sitta där snart, sa Reijo Liljendahl.

(14:25) – Är 3 Dernier Viking (V75-5) lika bra som i Göteborg näst senast tror jag på bra chans. När det är lång distans hoppas jag att hon ska hinna trava in sig, men galoppen finns alltid där. Det är många fina ston med, men travar min är hon med långt framme, säger Peter Ingves.

(14.08) Det var snack om att 9 Unity Knick (V75-2) skulle tävla barfota runt om för första gången idag. Istället är hästen anmäld med skor runt om för första gången i år. I ssamma avdelning kommer 8 Grinnebys Orion att tävla med bakskor. I V75-6 är 10 What's Your Limit anmäld barfota runt om. I V75-7 ska 9 Dark Xray tävla barfota runt om medan 10 Usain Colt ska gå med bakskor.

(14:00) 10 Västerbo Paymyday (V75-1) är anmäld med bakskor idag. Det är första gången sedan början av maj har har bakskor på sig.

SAMMANFATTNING OCH FÖRHANDSINFO
V75-1
1 Long Night
har haft innerspår i voltstart vid tre tillfällen och varit chanslös på ledningen varje gång. Som bäst har det blivit rygg ledaren. Han har gjort 20 starter i silverdivisionen med ett tredjepris som bästa placering.

2 Usain Henna vill gärna bryta utåt och kommer därför få en murphybländare istället för huvudstång. Blir banan fin kommer han gå barfota runt om igen, en balans han har vunnit fem av tio segrar på. Hästen är finalklar i bronsdivisionen nästa lördag.
– Jag tror på segerchans, men som spelare kanske det är upplagt för gardering. Jag tycker att min ska vara favorit, men inte någon stor favorit, säger Oskar Svanberg.
– Jag vet inte exakt vad jag har 2 Usain Henna. Det ska bli spännande att se var jag har honom idag. Skulle han värma riktigt bra är det intressant idag. Han har även värmt lite sämre, men ändå varit bra i loppen, säger Oskar Svanberg.
– Tyvärr så sa inte värmningen så mycket. Den var varken bra eller dålig, sa Oskar Svanberg om värmningen på 2 Usain Henna.

3 Next To None Sib har startat fem gånger över lång distans, vilket har slutat med två segrar. Hästen har tänt till sedan han börjades köras med googles och jänkarvagn.
– Det är en häst som bara varit snabb och sprinterbetonad, men som efter omlagd träning har blivit mycket starkare. I tidigare form hade jag satt att jag skulle släppa till Usain Henna, men i den här formen är det annorlunda. Min primära taktik är att köra i ledningen, säger Björn Goop.
– Jag tror inte 3 Next To None Sib är så gynnad av den tunga banan, men den verkar torka upp lite, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

4 Julio de Luxe kommer troligen att tävla barfota fram. På den balansen har han vunnit två av 14 lopp. Han kommer dessutom tävla med öppet huvudlag.

5 Echauffour siktar på montéstarter och kommer att tävla med bakskor den här gången.

8 Blue Rocket kommer att tävla med helstängt norskt huvudlag istället för det vanliga helstängda den här gången då det är bakspår.

9 Order To Fly återkom efter en månads uppehåll senast. Kändes fin, men Goops häst var för bra helt enkelt. Lopp i kroppen nu och distansen ett plus. Men utelämnade åt turen. Vanlig vagn nu, säger Per Lennartsson.

10 Västerbo Paymyday är anmäld med bakskor idag. Det är första gången sedan början av maj har har bakskor på sig.
– Jag tycker 10 Västerbo Paymyday  har ett bra läge och han trivs bra på 2.640 meter. Jag hoppas att han ska sitta där snart, sa Reijo Liljendahl.
– Han kommer nog gilla den tungsprungna banan då han styrka kommer till rätta, säger Reijo Liljendahl.


V75-2
1 Brooklyn Club
jagar karriärens första seger i den 20:e starten.
– Han känns bättre än någonsin och den här gången är jag sugen på att se honom i ledningen. Det är Erik som bestämmer taktiken, men jag kommer säga till honom vad jag tycker, säger Stig H Johansson.

3 Polycrates Face har galopperat i nio av 14 starter i karriären och galopperna kan komma precis när som helst i loppet.
– Banan är ojämn idag. Den är fast och fin på en del ställen och släpper på en del ställen och det är inte bra för 3 Polycrates Face som har ett stort steg, säger Lutfi Kolgjini.

4 King Sir Kir kommer att tävla med aluminiumskor fram och lätta järnskor bak.
– Jag tycker inte barfotabalansen har fungerat perfekt, utan han har sprungit och slagit sig på knäna. Så nu kör vi med skor och det blir han stabilare med. Visste jag att han skulle fungera till 100 procent vinner jag loppet, men han har bitvis lite problem med travet, säger Claes Svensson.

6 Ocean Face kommer att tävla barfota bak. Så han har tävlat två gånger och vunnit en gång och galopperat vid det andra tillfället. Han blir rappare från start på den balansen och har spetsat två av tre gånger med framspår bakom bilen. Den gången han inte tog ledningen var när han galopperade. Örjan Kihlström kör Ocean Face för första gången.

7 Nightingale Face gick jobb i måndags och då var det inte riktigt det där draget som man önskar inför en V75-start, säger Lars-Åke Söderholm.

8 Grinnebys Orion kommer tävla med bakskor idag för att få mer fäste.

9 Unity Knick är anmäld med skor runt om för första gången i år.

10 Day Or Night In är den mest talangfulla hästen jag har tränat. Jag tyckte han blev lite rullig när jag plockade av bootsen senast och väljer att sätta på dem igen för säkerhet skull, säger Johan Untersteiner.

11 Umpire Sund kommer att gå med ett nytt bett för att inte stressa upp sig. Daniel Olsson kör hästen för första gången.

12 Hank Von Håleryd ska tävla med rycktussar för första gången. Det har testats på gården med och hästen har reagerat ordentligt på det. Han har vunnit tre av fem gånger Johnny Takter har suttit i sulkyn.


V75-3
1 Alvena Pele
kommer att tävla med optimal balans, vilket är barfota runt om. På den balansen har han vunnit 6 av 25 starter och varit tagit tolv pallplatser. Fyra gånger har han haft innerspår och det har blivit spets två gånger och lika många gånger vinnarhålet.
– Alvena Pele känns väldigt fin för dagen. Vann åkandes senast och gillar hemmaplan. Hoppas på spets och slut, det vore riktigt kul! Barfota runt om nu, säger Per Lennartsson.

4 Nato Dream kommer eventuellt gå barfota runt om. Det är första gången Jorma Kontio kommer att köra honom.

– Nu är det kort distans och framspår och jag kommer att trycka av 5 Harry Haythrow från start den här gången, säger Peter Untersteiner.

– Banan är urusel och tungsprungen. Det är inget som kommer passa 6 Knows Nothing idag och det drar ner hans chanser, säger Reijo Liljendahl.

– Det känns konstigt att man kör en sådan häst som 7 Food Money och ändå inte känns som man kan vara med i spetsstriden. Spelarna ska räkna med Food Money, men inte från start. Men jag kanske hellre tar dödens än att hamna i femte-sjätte utvändigt, säger Jennifer Tillman.

8 Underpaid Hanover får svårt från spår åtta. Det var snack tidigare i veckan om att köra med skor, men vi kommer köra barfota bak, säger Björn Goop.

9 Highspeed Call kommer eventuellt gå med annat huvudlag än senast för att kunna hålla upp ryggen på Alvena Pele.


V75-4
1 Nobel Amok
kommer att tävla med öppet istället för det helstängda huvudlaget han har haft i de två senaste starterna. Det blir samma balans som senast och dessutom jänkarvagn trots att det handlar om voltstart. Han har frontat från både spår två och fem i volt och är obesegrad i spets efter två försök.
– Plan A är att köra honom i spets, men det är Per som sitter upp. Han är faktiskt väldigt förtjust i Nobel Amok och har sagt att han kan tänka sig åka landet runt för att få köra honom. Det känns ju bra, säger Thomas Lönn.

2 Alex Evo trivs nog inte på den tungsprungna banan, säger Reijo Liljendahl.

3 Chucky Mearas kommer eventuellt att tävla barfota runt om för första gången. Om han inte gör det kommer han ändå att lättas ordentligt i balansen.

5 Angel Of Attack och 6 Global Spellbound körs av respektive körsven för första gången.

7 Aces High tycker jag är bra och befogad favorit. Gör man ett litet system med tre spikar tycker jag att man ska singelstrecka honom. Men egentligen är det galet att spika en häst som bara gjort tre starter, säger Björn Goop.

8 Tobacco kommer att tävla barfota runt om. Det har han gjort en gång tidigare och gick då en bra upphämtning efter galopp.

– Med 9 Lacquer And Lace hade jag nästan kunnat lova vinst här om hon hade haft lopp i kroppen, men nu är formen inte helt på topp, säger Markus Pihlström.

Erik Svensson funderar på att rycka skorna på 13 Boomer. Det skulle i så fall blir barfota runt om för första gången.


V75-5
Örjan Kihlström kör 1 Amazon Am för första gången.

– Är 3 Dernier Viking lika bra som i Göteborg näst senast tror jag på bra chans. När det är lång distans hoppas jag att hon ska hinna trava in sig, men galoppen finns alltid där. Det är många fina ston med, men travar min är hon med långt framme, säger Peter Ingves.

4 Ariel Boko har vunnit sex av 13 starter över lång distans. Den här gången blir det barfota runt om, vilket är ett plus för henne.
– Det är min bästa V75-chans under helgen, säger Per Linderoth.

– Lång distans är väl ingen fördel för 6 Eketorpets Tess och hon måste hålla sig lugn och kan bli för het om man laddar iväg med henne, säger Peter Untersteiner.

7 Air Frame kommer att tävla barfota runt om. Åtta av hennes nio segrar är tagna på den balansen.


V75-6
1 Even's First Boy
har haft innerspår bakom bilen i Sverige vid fyra tillfällen tidigare och en gång har han lyckats försvara ledningen.

2 Gilmour har vunnit åtta av sina 13 segrar från ledningen. Hösten är dock inte hans årstid och han har inte vunnit något lopp under årstiden tidigare.

6 Harvey Tornado har ett taskigt utgångsläge och det är risk att det blir en dryg inledning då han bara är medel ut. Möter några bra, men det realistiska är att hoppas på en bra slant. Även om han kan göra ruggiga lopp emellanåt. Jänkarvagn, kåpor och barfota runt om.

7 Only One Winner har startgalopperat de senaste två gångerna Jorma Kontio har kört honom.
– Han är egentligen 100 procent travsäker, men Jorma körde upp i vingen senast så att han galopperade. Förhoppningsvis har han lärt sig att köra hästen nu, säger Timo Nurmos.

8 Orakel Face kommer att tävla med aluminiumskor runt om.

10 What's Your Limit kommer tävla barfota runt om. Det är femte gången i karriären som hon går på den balansen.

12 Berkut Boko ska kanske gå med skor runt om. Hans fem senaste segrar har kommit på barfotabalans. Senast han vann med skor var februari 2013.


V75-7
– Det finns risk att 1 Razer Kronos slår ihop från start och jag funderar på att bara få iväg honom felfritt från start och då riskerar vi att hamna långt ner, säger Per Linderoth.

3 Strecket har tagit tre av sina fem segrar i monté. Senaste sulkysegern kom december 2014.

4 Staro Hey Joe har lite halsproblem och kallt i luften vore ett plus, säger Roger Walmann.

5 Neon Face har bara tjänat pengar en gång på tio starter utanför Solvalla och då var hon sexa.

6 Britlite Am har gått barfota runt om vid tre av sina fyra segrar.

7 Spicy A. kommer att tävla med bakskor den här gången, men så har han tävlat vid de flesta segrarna i Tyskland. Dessutom blir det en murphybländare den här gången på vänster sida för att han inte ska bryta ner som senast.

9 Dark Xray kommer att tävla med jänkarvagn igen. Senast gick han med vanlig vagn när det handlade om voltstart. Dessutom blir det barfota runt om.
– Jag brukar vara ganska kritisk till sista jobbet och hitta småfel, men det kunde jag inte göra den här gången på 9 Dark Xray. Jag tror att han kan vara med långt framme, säger Håkan K Persson.

10 Usain Colt kommer att tävla med bakskor idag.

11 Global Racecourse ska tävla barfota runt om för första gången. Han har kommit snabbt upp i klassen då han har tjänat 225.000 kronor under de tre senaste veckorna.
– Man ska tänka på att 11 Global Racecourse har tjänat mycket pengar snabbt och har ett tråkigt läge, men summa sumarum tycker jag att det är min bästa chans idag, säger Erik Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.