Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Romme

Senaste nytt inför V75. Romme står som värd för lördagens V75-omgång och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.

 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(16:05) - 7 Don di Quattro (V75-5) har svårt läge över kort distans. Han har inte varit som bäst på sistone, men jag tror på en bättre insats idag. Med klaff kan han nog sluta bland de tre främsta, säger Dennis Spangenberg.
 
(16:05) - Jag var helnöjd med 10 Catch The Cash (V75-4) senast. Hon tål att göra en del jobb själv och ska räknas med chans idag, säger Tomas L Larsson.
 
(16:05) - 6 On Hold (V75-3) fick chansen sent senast och gjorde det jättebra. Han känns jättefin för dagen ch jag är optimist idag. Läget är okej och Magnus får testa framåt direkt så får vi sedan se vad som händer, säger Berne Gustafsson.
 
(15:48) - Jag har lite förhoppningar med 12 Raggmunken (V75-2) idag, men vi får ju så klart inte ha någon otur härifrån. Motståndet är lite enklare än tidigare och han raderade ju Järvsöfaks banrekord på Romme för två år sedan, så banan gillar han, säger Conny Gustafsson.
 
(15:31) - Det är väl runt 80 procents galopprisk på 3 Sjögerås Petiff (V75-4), men hon är stark och loppet såg inte så märkvärdigt ut, så felfri kan hon nog vara med långt framme, säger David Persson.
 
(15:25) - 7 Mr Vox (V75-7) är väldigt startsnabb och jag tror han har lite spetschans trots läget, säger Krister Jakobsson.
 
(15:24) 1 Supreme Court (V75-5) körs av Örjan Kihlström och ska dessutom gå i jänkarvagn för första gången.
 
(15:08) - 4 Zenit Brick (V75-6) kördes snällt i comebacken och såg bra ut. Han har nog fin form idag och dagens distans passar bra. Normalt sett är det här en bra chans, säger Jorma Kontio.
 
(15:08) - 3 Global Rebellion (V75-5) var jättebra senast och är på väg uppåt i form. Han är okej från start och läget är fint, så jag hoppas på bra resa och då ska det vara bra chans, säger Jorma Kontio.
 
(14.58) - Jag har svårt at se någon plocka en längd på 1 Cool Keeper (V75-3) så taktiken låter klar. Väl i spets sedan hoppas jag få bestämma och jag kan inte annat än vara optimist. Jag tror på bra segerchans, säger Leif Witasp till dt.se.
 
(14:00) - 4 Guli Rask (V75-2) skötte sig bra i V75 under hela 2015 och jag tycker att han är värd en seger snart, säger Jan-Olov Persson.
 
(14:00) - 3 Francais du Gull (V75-3) blev det inget riktigt lopp för senast, men han gick väldigt fort över upploppet, säger Erik Lindegren.

V75-1

1 Classification avslutade 1.13,5 sista 700 i skymundan bakom vinnande King Sir Kir senast och innan det slutade hon tvåa som uppanmäld bakom stallkompisen Ski To The Max.
 
4 Utter körs av Ville Karhulahti för första gången.
 
10 Research körs av Ulf Ohlsson för första gången.
 
12 Focus Håleryd ska tävla med norskt huvudlag.

V75-2

3 Mjölner Komet har blivit behandlad efter senaste starten och inte startat på två månader. Tränaren har tidigare sagt att hästen är strulig i voltstart.
 
- 4 Guli Rask skötte sig bra i V75 under hela 2015 och jag tycker att han är värd en seger snart, säger Jan-Olov Persson.
 
6 Titan Tabac är klart bäst barfota runt om, men har tagit tio av sina 24 segrar med skor.
 
11 Krusen körs den här gången av Ulf Ohlsson istället för tränaren själv, Michael von Krusenstierna.
 
- Jag har lite förhoppningar med 12 Raggmunken idag, men vi får ju så klart inte ha någon otur härifrån. Motståndet är lite enklare än tidigare och han raderade ju Järvsöfaks banrekord på Romme för två år sedan, så banan gillar han, säger Conny Gustafsson.

V75-3

1 Cool Keeper har försvarat tät i fyra av fem försök från innerspår bakom bilen. Senast tog han spets och släppte till Nahar. Vilket taktik Leif Witasp vill använda sig av idag vill han inte bestämma förrän han känner hur hästen känns när bilen släpper fältet.
- Jag har svårt at se någon plocka en längd på Cool Keeper så taktiken låter klar. Väl i spets sedan hoppas jag få bestämma och jag kan inte annat än vara optimist. Jag tror på bra segerchans, säger Leif Witasp till dt.se.
 
2 Food Money har inte segrar på de sju senaste starterna med skor runt om.
 
- 3 Francais du Gull blev det inget riktigt lopp för senast, men han gick väldigt fort över upploppet, säger Erik Lindegren.
 
6 On Hold gör tredje starten efter omlagd träning. Han har både sett och presterat förbättrat i sina två senaste starter.
- On Hold fick chansen sent senast och gjorde det jättebra. Han känns jättefin för dagen ch jag är optimist idag. Läget är okej och Magnus får testa framåt direkt så får vi sedan se vad som händer, säger Berne Gustafsson.

V75-4

1 Masai Southwind körs av Per Linderoth för första gången.
 
2 Dicks Denja ska eventuellt gå med rycktussar för första gången.
 
3 Sjögerås Petiff ska kanske tävla i jänkarvagn.
- Det är väl runt 80 procents galopprisk på Sjögerås Petiff, men hon är stark och loppet såg inte så märkvärdigt ut, så felfri kan hon nog vara med långt framme, säger David Persson.
 
4 Princess Time körs av Claes Sjöström för första gången.
 
- Jag var helnöjd med 10 Catch The Cash senast. Hon tål att göra en del jobb själv och ska räknas med chans idag, säger Tomas L Larsson.
 
11 Storm Cloud körs av Jorma Kontio för första gången.
 
13 Good As Candy Zaz ska eventuellt tävla med nytt huvudlag. Tidigare har hon gått med norskt.

V75-5

1 Supreme Court ska köras av Örjan Kihlström för första gången. Senast blev hästen infångad sista biten av Valeur i ett klass II-försök på V75. Idag ska han tävla med jänkarvagn för första gången hos Stig H Johansson.
 
3 Global Rebellion gör tredje starten efter uppehåll.
- Global Rebellion håller jättebra form och har dragit ett fint läge då han är kvick bakom bilen, säger Joni-Petteri Irri hos Timo Nurmos.
- Global Rebellion var jättebra senast och är på väg uppåt i form. Han är okej från start och läget är fint, så jag hoppas på bra resa och då ska det vara bra chans, säger Jorma Kontio.
 
5 Dragon Powerfly har tagit tre av sina fyra segrar över kort distans.
 
- 7 Don di Quattro har svårt läge över kort distans. Han har inte varit som bäst på sistone, men jag tror på en bättre insats idag. Med klaff kan han nog sluta bland de tre främsta, säger Dennis Spangenberg.
 
10 Gloria Sund såg pigg ut som fastlåst senast. Hon gör nu sjunde starten för Reijo Liljendahl.

V75-6

- 4 Zenit Brick gjorde comeback senast och hängde med riktigt bra med krafter kvar, säger Joni-Petteri Irri hos Timo Nurmos.
- Zenit Brick kördes snällt i comebacken och såg bra ut. Han har nog fin form idag och dagens distans passar bra. Normalt sett är det här en bra chans, säger Jorma Kontio.
 
6 Gigant Proud gick barfota runt om senast och måste nu tävla med skor.
 
12 Headhunter ska köras av Kaj Widell för första gången.

V75-7

2 Bolt Boko fick aldrig riktigt chansen i V75-finalen på annandagen och hängde med lätt i fin stil då. Nu ska han eventuellt tävla med helstängt huvudlag.
 
4 Mellby Apollo kan öppna bra och har tagit tio av sina 14 segrar från spets.
 
7 Mr Vox vann åtta lopp under 2015, sju från spets och en från rygg ledaren.
- Mr Vox är väldigt startsnabb och jag tror han har lite spetschans trots läget, säger Krister Jakobsson.
 
10 Talk The Talk har fungerat fint med skor och gick bra som fastlåst i ett silverförsök på just Romme den 5 december.
FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.