Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-Akuten Skellefteå

Senaste nytt inför V75. Skellefteå står som värd för lördagens V75-tävlingar. Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som idag är kl 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(16.15) 4 Hulte Magnus (V75-2) såg helt okej ut i sin värmning”
 
(16.15) 1 Cool Keeper och 2 Francais du Gull värmde båda utan anmärkning. Fullt normal värmning på 3 Amaru Boko i samma lopp. 8 Kash's Cantab ridtränas numera enbart och värmde normalt. ”Cool Keeper kändes precis som han skulle”, sa Leif Witasp.

(16.15) 9 Special Promise (V75-6) såg fin ut i sin värmning.

(16.04) ”Dagens Dubbel-hästarna är mina bästa chanser.” Erik Adielsson om sina V75-uppsittningar. 1 Sir Ratzeputz (V75-6) och Mr Vox i V75-7.
 
(15.49) 10 Out Of Reach (V75-1) testades i jänkarvagn i värmningen och såg riktigt pigg ut. Plusintryck!
 
(15.49) Allt väl på 5 Lannem Silje (V75-2) i lugn värmning.
 
(15.32) Guli Järven (V75-2) är jättefin, men Lannem Silje får han svårt att slå. De övriga ska han dock kunna matcha”, säger Rikard N Skoglund.  
 
(15.32) ”Bra form, två starter efter uppehåll och hakar på i alla sällskap. Jag siktar på rygg ledaren bakom Sir Ratzeputz och hoppas på en plats bland de tre”, säger Rikard N Skoglund om Fantastic Ås i V75-6.
 
(15.32) ”Formen är jättefin på Rutger Gigant och han har riktigt bra förutsättningar; hemmaplan och passande spår”, säger Sandra Eriksson om stallets chans i V75-7.

(15.32) Tino Ärling kommenterar Stall Roger Walmanns chanser på V75:
Pastor Dee har bra läge och fina förutsättningar. Skulle han komma till spets kan han vinna loppet. Pantarei Ans står bra till och kan vara med och hugga därframme. Mr Lindy pullade bort lite för mycket senast. Vi ändrar till halsplatta och kör i ryggar. Han kan fälla många.”
 
(15.32) ”På papperet ser det bra ut. Alla lopp ska köras, men matematiskt sett har hon sprungit snabbare än de andra och visst ser det bra ut”, säger Tor Wollebaek om Lannem Silje i V75-2.
 
(15.32) ”Väldigt, väldigt snabb ut. Bra läge, bra kusk, bra författning. Jag har segerfeeling idag”, säger Krister Jakobsson om Mr Vox i V75-7.
 
(15.32) ”Han höll sin fin, travade bra och hade fin spänst. Köper han barfotakörningen kan det nog ge ett kick.” Robert Bergh om 4 Officer C.D.:s (V75-1) värmning.
 
(15.32) ”Mjuk och smidig. Inget att anmärka på. Han är ojämn från start. Om han har en bra dag kan han spetsa”, säger Tino Ärling efter Pastor Dees värmning i V75-1.
 
(15.06) Skor runt om på 4 Avalon Spider i V75-3.
 
(15.06) ”Skor eller inte skor är inte jättestor skillnad. Jag bestämmer mig efter värmningen vad det blir för balans”, säger Leif Witasp om Cool Keeper i V75-3.
 
(15.06) ”Han kliver iväg därifrån. Ove får köra framåt och så får vi se vad som händer. Hästen tog senaste loppet på bra sätt. Kommer han till spets har han bra segerchans, kommer han inte dit är han bara en av många som kan vinna. Vi kör honom med trekvartsstängt huvudlag till skillnad från senast. Det är för att det är tre varv”, säger Mathias Andersson, tränare till 5 Lucky Luke Zenz (V75-4).
 
(14.25) Timo Nurmos twittrar om sin V75-duo. Titan Lavec barfota fram, bike, inga ändringar. Känns toppfin i lugna jobb i veckan. Ska ha toppchans från fina läget. Sir Ratzeputz har äntligen fint spår. Barfota runt om, helstängt och bike. Han har toppchans också.”
 

(14.05) Robert Berghs hästar på V65 igår hade övernattat i Skellefteå och var sega och trötta enligt Bergsåkertränaren. Mitt under rådande tävlingar bestämde sig Bergh för att ändra rutinen inför lördagen och rapporterade för Vinnare V65 att V75-hästarna skulle åka samma dag.

(14.05) Officer C.D. har lite snävt spår, men bör klara det. Han får tre av fem i vinstbetyg. Amaru Boko är på väg mot toppformen och får fyra av fem i betyg. Lohman och Mick Jägers får tre av fem, Digital Archive något sämre betyg och min uppsittning Speed Delicious får 3,3 av fem. Men det är ingen perfekt uppgift för honom. Re Doc får 3,6 av fem”, sa Robert Bergh till Vinnare V65 igår. 

V75-1

6 Pastor Dee är favorit och tränare Roger Walmann tror på segerchans, men inte från vilken position som helst. 
”Det är ett frågetecken hur snabbt han kan öppna, men om han har en bra dag kan han spetsa. Jag tycker att formen är bra och hästen duger i klassen, men han vinner nog inte det här från dödens. Å andra sidan behöver han inte ha spets för att vinna”, sa Solvallatränaren till Vinnare V65 igår.
 
”Mjuk och smidig. Inget att anmärka på. Han är ojämn från start. Om han har en bra dag kan han spetsa”, säger Tino Ärling efter Pastor Dees värmning.
 
Tino Ärling kommenterar dessutom Stall Roger Walmanns chanser på V75:
Pastor Dee har bra läge och fina förutsättningar. Skulle han komma till spets kan han vinna loppet. Pantarei Ans står bra till och kan vara med och hugga därframme. Mr Lindy pullade bort lite för mycket senast. Vi ändrar till halsplatta och kör i ryggar. Han kan fälla många.”

”Han höll sin fin, travade bra och hade fin spänst. Köper han barfotakörningen kan det nog ge ett kick.”
Robert Bergh om 4 Officer C.D.:s värmning.
 
10 Out Of Reach (V75-1) testades i jänkarvagn i värmningen och såg riktigt pigg ut. Plusintryck!
 
4 Officer C.D. är anmäld barfota runt om. 
 
8 M.T.Gogogirl ska tävla barfota runt om.
 
9 Princess Sally tävlar i vanlig vagn den här gången. 
 
10 Out Of Reach ska tävla i jänkarvagn.
 
12 Twin's Superior ska tävla barfota fram och med vanlig vagn.
 

V75-2

5 Lannem Silje är Järvsöfaks-favorit i kallblodsloppet.
”Hon är inte beroende av att gå i ryggar. Alla de bästa hästarna är inte med den här gången och visst tror jag på toppchans”, säger kusken Tor Wollebaek och fortsätter:
”På papperet ser det bra ut. Alla lopp ska köras, men matematiskt sett har hon sprungit snabbare än de andra och visst ser det bra ut.”
 
Allt väl på 5 Lannem Silje i värmningen.
 
Guli Järven är jättefin, men Lannem Silje får han svårt att slå. De övriga ska han dock kunna matcha”, säger Rikard N Skoglund.  
 
1 Guli Järven ska köras av Rikard N Skoglund.
 
6 Tyri Svarten ska eventuellt lättas från järn- till aluminiumskor.
 
10 Torpa Glad ska tävla barfota runt om. 
 
3 B.W.Modde och 4 Hulte Magnus är anmälda med skor runt om.
 
 

V75-3

1 Cool Keeper tror de flesta ska leda runt om.
”Hästen gick intervaller i torsdags och kändes riktigt taggad. Formen är på uppgång och vi kör barfota runt om och med helstängt huvudlag. Om jag peppar upp honom i provstarten, till skillnad från senast, är han väldigt kvick ut och jag tror vi håller spets”, säger Leif Witasp.
 
”Skor eller inte skor är inte jättestor skillnad. Jag bestämmer mig efter värmningen vad det blir för balans”, säger Leif Witasp om Cool Keeper.
 
3 Amaru Boko ska eventuellt tävla med bakskor.
 
4 Avalon Spider ska tävla med huvudstång eventuellt och skor runt om.
 
6 Fille Jubb ska tävla med helstängt huvudlag för första gången på länge och rycktussar. 
 
8 Kash's Cantab tävlar med bakskor idag. 
 
 

V75-4

13 Narold Vox är knapp favorit och ska plocka in 40 meter på startvolten.
”Hästen duger bra i den här omgivningen och jag tror på vettig segerchans, men det kan så klart strula när man ska runda 14 andra i loppet”, säger Krister Jakobsson.
 
”Han kliver iväg därifrån. Ove får köra framåt och så får vi se vad som händer. Hästen tog senaste loppet på bra sätt. Kommer han till spets har han bra segerchans, kommer han inte dit är han bara en av många som kan vinna. Vi kör honom med trekvartsstängt huvudlag till skillnad från senast. Det är för att det är tre varv”, säger Mathias Andersson, tränare till 5 Lucky Luke Zenz.
 
14 Aristocat Boko ska tävla med bakskor.
 
1 Lohman ska tävla med bakskor.
 
11 Premier Kronos skor runt om.
 
Barfota fram på 15 Kung Töll.
 
2 Digital Archive ska tävla med bakskor. Det fungerade inte skolöst senast.
 

V75-5

2 Titan Lavec är stor favorit i lägsta klassen. 
”Om han sköter sig ska det vara mycket bra segerchans. Han får fem av fem i vinstchansvärdering när det gäller mina V75-uppsittningar”, kommenterade Ulf Ohlsson i Vinnare V65 igår.

Timo Nurmos twittrar om sin V75-duo. 2 Titan Lavec barfota fram, bike, inga ändringar. Känns toppfin i lugna jobb i veckan. Ska ha toppchans från fina läget. 1 Sir Ratzeputz (V75-6) har äntligen fint spår. Barfota runt om, helstängt och bike. Han har toppchans också.”
 
3 Diego Band tävlar barfota runt om. 
 
4 Roxy N.L. tävlar barfota runt om och eventuellt med urryckare för första gången.
 
9 Salong ska tävla med jänkarvagn till skillnad mot senast.
 

V75-6

1 Sir Ratzeputz är Timo Nurmos andra klara favorit i omgången. 
”Fint läge, snabb ut. Hästen känns som han ska och det ser ut som en bra uppgift”, säger Timo Nurmos till Travronden.

Timo Nurmos twittrar om sin V75-duo. 2 Titan Lavec (V75-5) barfota fram, bike, inga ändringar. Känns toppfin i lugna jobb i veckan. Ska ha toppchans från fina läget. 1 Sir Ratzeputz har äntligen fint spår. Barfota runt om, helstängt och bike. Han har toppchans också.”
 
”Bra form, två starter efter uppehåll och hakar på i alla sällskap. Jag siktar på rygg ledaren bakom Sir Ratzeputz och hoppas på en plats bland de tre”, säger Rikard N Skoglund om Fantastic Ås.
 
3 Elit Håleryd tävlar barfota runt om. 
 
7 Usain Swing ska tävla med skor.
 
10 Gimeheaven Sisu ska tävla barfota bak och eventuellt med norskt huvudlag.
 
Barfota runt om även på 5 Tambur8 Flip A Coin och 9 Special Promise.
 
Barfota fram på 11 Suntory Royal.
 
 

V75-7

1 Mr Vox kan leda runt om. Det är vad favoritspelarna kalkylerar med. 
”Hästen har lyft sig en klass sedan vi började köra honom med jänkarvagn. Det blir så klart samma utrustning nu och allting kändes som det skulle i veckans rundbanejobb. Han vann med krafter kvar senast och jag tror och hoppas att han leder runt om. Det här är min bästa segerchans av två”, säger Krister Jakobsson och fortsätter: 
”Han är väldigt, väldigt snabb ut. Bra läge, bra kusk, bra författning. Jag har segerfeeling idag.”
 
”Formen är jättefin på Rutger Gigant och han har riktigt bra förutsättningar; hemmaplan och passande spår”, säger Sandra Eriksson om stallets chans.
 
3 X.Factor N.O. ska tävla barfota runt om.
 
7 Mr Lindy ska tävla med halsplatta, vilket fungerat bra i träningen.
 
11 Priamo Caf ska eventuellt tävla med tåskor fram.
 
 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.