Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-vinnare tillbaka efter två år

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Poobong har inte startat sedan 27 april 2013. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Poobong inledde karriären mycket lovande hos Stefan Hultman och vann fem av åtta första starterna i karriären, bland annat ett V75-lopp. Dock försvann han från tävlingsbanan för två år sedan och idag gör han comeback på Solvalla.

Publicerad:

Efter att inlett karriären med fem segrar på åtta starter, så gjorde Poobong (V65-1) två V75-lopp där han var sämre. Efter det försvann han från tävlingsbanan och såldes från Travkompaniet.

– Han drabbades av en cysta i kotbenet och det var det som gjorde att han inte fungerade på slutet. Vi fick köpa honom och skickade honom till Finland där en plastskruv, som normalt används vid käkkirurgi på barn då den smälter och blir till ben, opererades in och fick bort cystan, berättar ägaren och tränaren Ann-Catrin Laitinen.

Ett halvår efter operationen var Poobong haltfri och efter det har han trimmats på inför comebacken.

– Hästen har fått mycket träning och för nio dagar sedan var vi in och körde ett snabbare jobb. Han gick 1.16/2.140 meter  med en 1.11-öppning och en 1.11-avslutning och vi var mycket nöjda. Han har fått flera tuffa banjobb inför det här och jag tror att formen kommer vara bra direkt.

Vad tror du om framtiden och hur blir upplägget idag?

– Jag tror att han kommer vara ännu bättre om ett par månader än vad han var tidigare på tävlingsbanan. Hästen har ett otroligt huvud som har kunnat tävla på den nivån han har gjort med den här cystan. Idag kommer det dock bli ett snällt upplägg för att han ska få känna på det och han kommer tävla med skor.

Stallet har även Ymers Brilliant (V65-6) till start inom V65-spelet. Det fyraåriga stoet kommer med två raka fjärdeplatser till dagens start.

– Det är en fin häst, som dock är beroende av en bra kusk. Det har fungerat fint med Claes Sjöström och senast gick hon i mål med mycket sparat och han ryckte inte ens tussarna för att hon skulle få en bra känsla. Jag tror hon kommer göra en bra insats idag och det blir skor igen, avslutar Ann-Catrin Laitinen.
 

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.