Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Varnar för favoritfall

Foto: HANOLD/ALN
Per Linderoth ligger lågt vad gäller förhandsfavoriten Razor Kronos i V64-6. Foto: HANOLD/ALN

Per Linderoth har tre hästar inom V64-spelet på Umåker ikväll. En av förhandsfavoriterna, som Per varnar kan bli för hårt spelad.

Publicerad:

Om vi börjar med Maryland i V64-3 så gör fyraåringen första starten för Per Linderoth.
– Det ska bli intressant att se hur hon är som tävlingshäst. Jag tycker att hon hra tränat på rätt bra och som snabbast har jag kört ett 1.20-jobb på Bergsåker. Däremot är det sämsta tänkbara läge, men hon får bedömas på gamla meriter. Vi kör barfota runt om och med öppet huvudlag, säger Per Linderoth.

I V64-6 har Per Linderoth två hästar till start, bland annat förhandsfavoriten Razor Kronos, som kommer från seger förra veckan efter galopp.
– Han var bra senast, men det blev ett rätt tufft lopp för honom. Sedan är hästen inte så jäkla gynnad att det är vecka-vecka heller mellan starterna.

Hur ser du på att han är favorit?
– Han är inte så morsk i kroppen att han skulle bli smidigare med täta starter direkt. Snarare att han hade behövt några dagar till mellan loppen för att det ska vara perfekt, så visst är det en favorit i fara.

Sist, men inte minst, startar Miss Elaza i samma lopp som Razor Kronos. Sexåringen startar med dubbla tillägg och 20 meter bakom Razor Kronos.
– Vi hade lagt om träningen på henne inför näst senast och det går åt rätt håll. Däremot är det ingen häst som är med i segerstriden i ett sådant här lopp. Vi får köra för pengar, hälsar Per Linderoth.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.