Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Växer en klass eller två i ledning”

Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN
Sensei vid sin debutseger i Michael Lönborgs regi. Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN

Jägersro är saxbana till Solvalla ikväll då V86-spelet arrangeras. Där har Michael Lönborg två hästar till start i samma lopp och det är en förhoppningsfull tränare vi når inför kvällen.

Publicerad:

Ett långlopp över tre varv är vad som väntar i V86-5 där Michael Lönborg har två hästar till start. Den som det låter allra bäst på är Sensei.
– Han går bättre över längre distanser gentemot kort som det var senast och jag tror att han kommer göra ett bra lopp ikväll, säger Michael Lönborg.

Sensei inleder med 20 meters tillägg och Lönborg vet hur han vill att Johnny Takter ska köra.
– Johnny har kört hästen förut och då har det gått ganska bra så det var upplagt att han skulle köra nu när vi har börjat samarbeta igen. Jag har tänkt säga till Johnny att han ska chansa och försöka köra sig till spets under första varvet. Det är tanken, så får vi se om det kostar för mycket eller inte. Anledningen till det är att jag tror att hästen växer en klass eller två i ledningen.

Till skillnad från senast blir det ändringar både i skoning och huvudlag.
– Han har hovar att gå barfota runt om och är det bara tillåtet att köra så gör han det. Sedan blir det norskt huvudlag istället för helstängt som han hade senast. Då hade han det på grund av att det var kort distans.

Det hörs att Michael Lönborg är förhoppningsfull inför kvällen med Sensei. Även stallkamraten Inhibited, som startar med 40 meters tillägg, låter det bra på.
–  Ja, jag tycker inte att det är något märkvärdigt lopp, ingen av mina hästar är sämre än någon annan. Om vi tar Inhibited så har han hysterisk form för dagen. Om han tacklar 3.000 meter, det är jättesvårt att veta, men gör han det kommer hästen leverera vass avslutning. Dessutom är siktet inställt på att köra barfota runt om ikväll om det tillåts, hälsar Michael Lönborg.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.