Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vem tror Dalborg mest på?

Foto: HANOLD/ALN
Thomas Dalborg kör tre hästar på lunchen i Lindesberg. Allra mest tror han på Gecho i det nionde loppet. Foto: HANOLD/ALN

Thomas Dalborg har med sig en egentränad häst till Lindesberg idag som ska ses med viss chans. Men han tror ännu mer på en lånestyrning.

Publicerad:

Det är i V4-2 som Thomas Dalborg har egentränade Careful Victory till start. Åttaåringen gjorde comeback på Axevalla senast efter tre månaders frånvaro då han slutade tvåa.
– Visst blev han trött till slut, men han var tunt jobbad inför den starten och det var inte hans distans, säger Thomas Dalborg.

Idag vankas andraspår bakom bilen över medeldistans. Utmärkta förutsättningar för en häst som är väldigt startsnabb och dessutom har tagit sina tre senaste vinster från ledningen.
– Ja, han drar ju iväg på egen hand och är väl klart bäst i ledningen. Jag hade hoppats på att få slippa möta Castor Boko som jag har respekt för. Alternativen är väl att köra i ledning eller släppa till den, jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Släpper jag har jag gett upp loppet lite, men samtidigt vet jag inte om min häst är redo att köras i ledning ännu.

Vad tror du om segermöjligheterna?
– Förutom Castor Boko håller jag även Kickstart My Heart och Dakota Chip som bra hästar. Men med tanke på läget borde Careful Victory slåss bland de tre främsta. Den enda skillnaden mot senast är att han åter får gå i sin jänkarvagn nu när det är autostart.

Thomas Dalborg kör ytterligare två hästar under lunchtravet. I V4-3 sitter han upp bakom Star Laday, men där är förhoppningarna små. Desto mer optimistisk låter han gällande årsdebuterande Gecho i det nionde loppet, tillika V5-4.
– Vi har kört underkant 1.14/1.600 meter ensam med honom för ett par veckor sedan. Han känns klart rappare och fräschare än förra året. Kommer han rätt på det kan han segra med en gång. Jag tror nästan mer på Gecho än Careful Victory.

FAKTA

Fornaboda

Fornaboda Travbana
Box 120
711 23 Lindesberg
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 19,7 m
Upploppets längd: 192 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.