Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi borde ha bra chans"

Foto: LARS B PERSSON
Björn Goop och Vamp Kronos efter StoSprintern. Foto: LARS B PERSSON

Jerry Riordan är förhoppningsfull med Vamp Kronos inför StoChampionatet.

Publicerad:

1 Shadow Gar (V75-1) var vi väldigt nöjda med senast. Gubbelini äger henen och skickade hit henne för att hon skulle kunna utnyttja våra fina banor. För en sådan här häst finns det inga bättre än förutsättningar än i Sverige. Hon sprang 1.10,2 på ett rejält sätt senast med tredjespår fram utvändigt om ledaren och jag tror att hon kan vara lite bättre i dag. Redéns märr (Double Exposure) är väldigt bra, men jag tror att Shadow Gar är lika bra när hon har sin dag och med tanke på förutsättningarna kan det vara vårt race. Inga ändringar – barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Jerry Riordan.

8 Vanquish Kronos (V75-5) kämpade hela vägen senast, men blev helt enkelt ifrånsprungen efter att ha gått i dödens I jämnt 1.15-tempo. Motståndet är inte lika hårt i dag, men det är risk för dödens igen. Jag tror att hon kommer gå bra och Örjan har fungerat bra bakom henne tidigare. Inga ändringar – skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

6 Vamp Kronos (V75-6) har tränat bra efter senast och allting känns bra inför i dag. Det känns som att det är Dibaba att besegra, hon är motståndaren i loppet, men vi borde ha bra chans. Hästen skakar på huvudet en del och det måste vara något som stör henne, men vi har kollat igenom henne på alla möjliga sätt utan att hitta något. Jag pratade med Lutfi Kolgjini som berättade att hennes mamma, Only Kronos, gjorde likadant. Det är dock inget som sätter ner henne i loppet då hon koncentrerar sig och jag är nöjd med förberedelserna. Jag testade henne barfota i jobb en gång, men hon blev väldigt känslig i hovarna efteråt och några ändringar är inte aktuella – skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V75-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.