Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vilken är Lövgrens bästa chans?

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Joakim Lövgren tränar och kör omgångens största favorit på V86 ikväll. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Joakim Lövgren är tillbaka på svensk mark efter lite semestrande. Full fart blir det på Jägersro då han kör i samtliga V86-avdelningar, bland annat omgångens största favorit.

Publicerad:

Vi tar det från början med V86-inledningen där Joakim Lövgren har Staro Ironmaid till start. Femåringen kommer från tre femteplatser i rad och har inte startat sedan början av december.
– Hon har haft en paus och behöver ett lopp i kroppen för att komma upp i full form. Propositionsmässigt är det rätt passande, men för spelarna är hon inte mer än en jätteoutsider, fastslår Joakim Lövgren.

Desto större förhoppningar har Lövgren på lånestyrningen Rocky Egedal i V86-3.
– Det har häxat två gånger på raken då jag har kört. Prestationsmässigt har det varit bra, men det har inte löst sig. Hästen har tydligen varit duktig i de två senaste starterna utan att jag har följt honom. Litet fält gynnar och på papperet ska han vara segeraktuell i ett sådant här lopp.

Fuxa Håleryd dyker upp i V86-5. Sjuåringen har inte startat sedan slutet av november.
– Det är en rätt gedigen märr som kämpar på och är löpärlig. Just att hon inte har startat på länge gör att formen inte är riktigt på topp, men hon känns stark i träningen och vi är nöjda med henne. Sedan är då frågan hur långt formen räcker.

Hon har gått mycket barfota på sistone, ikväll är det skotvång. Hur ser du på det?
– Det gör också att jag inte riktigt kan svära på att hon är liga bra som vanligt. En platschans och tvillingspel, eller ett garderingsstreck om man vill kan jag råda med. Men med tanke på att hon har varit ifrån och går med skor ligger jag lite lågt. Det är visserligen lätta plastskor och inte pjäxor hon ska gå med.

Sist, men inte minst, har Joakim Lövgren ut Jairo i V86-7. Femåringen ståtar med tre raka triumfer och ser ut att bli V86-omgångens största favorit.
– Han har varit så bra som han kan vara på sistone. Det har inte varit några problem och det har funnits luft kvar. Innerspår kan naturligtvis fälla honom genom en startrusning som knäcker eller att han blir instängd. Spår ett kan på så sätt vara vanskligt.

Tror du att du kan hålla ledningen?
– Det finns möjlighter att han kan göra det. Det var längesedan jag tryckte av honom och han har snabba ben så jag blir inte förvånad om han håller ledningen. Det är inga dåliga hästar med och det gäller att det inte häxar i loppet, men på förhand ser allt bra ut.

Vem är din bästa chans ikväll?
– Jairo, avslutar Joakim Lövgren.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.