Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vimsig debutant

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Kjell Wallin har två hästar till start idag på V65. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Eskilstunatränaren Kjell Wallin åker till Lindesberg med två hästar idag för lunchens V65-tävlingar och båda två spelar intressanta roller i sina respektive lopp.

Publicerad:

Först ut är Prince de Mai i V65-1 som har innerspår över kort distans. Hästen är mycket startsnabb och kommer med fin form för dagen och därför har Kjell Wallin en avgörande roll i loppet och hur det blir kört.

– Han är väldigt kvick i väg, men jag har inte bestämt mig hur jag lägger upp loppet. Det är klart att jag provar en bit från början, men samtidigt vill jag inte köra ihjäl honom. Som sämst borde vi vinnarhålet i alla fall. Formen är i alla fall jämn och fin – senast gick det fruktansvärt långsamt mitt i loppet och det passar inte honom, berättar Kjell Wallin.

Blir det några ändringar på honom?

– Nej, han går fortsatt  med skor. Jag testade honom barfota en gång och då travade han som en kråka, så han kommer nog alltid att gå med skor.

I V65-2 startar omgångens mest svårbedömda häst. Treåriga stoet Taclobo gör karriärens första start och Kjell Wallin får berätta om henne.

– Hon har inte gått snabbare än i kvalet, men avslutade då 1.16,5 sista varvet och gjorde det på ett väldigt lätt sätt. Det är svårt att sätta in henne i loppet, den enda jag har sett i loppet tidigare var Saint Gerda och den spurtade väldigt bra bakom våran Tide Water som vi är nöjda med och plocka säkert 30 meter på henne.

Hur fort tror du hon kan trava idag?

– Jag tror att hon i alla fall ska kunna gå en 1.18-tid om inte lite snabbare, men jag vill vara för att hon är lite vimsig. Tanken är att hon ska gå med öppet huvudlag, men känns hon lite för snurrig innan loppet har jag med mig ett helstängt huvudlag för säkerhetsskull, avslutar Kjell Wallin.

FAKTA

Fornaboda

Fornaboda Travbana
Box 120
711 23 Lindesberg
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 19,7 m
Upploppets längd: 192 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.